Cade Guvernul Ungureanu. Frunda cere interimat

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat vineri, la Târgu Mureş, că după adoptarea moţiunii de cenzură şi demiterea Cabinetului Ungureanu cea mai bună soluţie ar fi numirea unui guvern interimar, pentru a nu exista dubii asupra corectitudinii organizării alegerilor.

‘Eu cred că bine ar fi să fie numit un guvern interimar, ca să nu existe dubii asupra corectitudinii organizării alegerilor, care să pregătească alegerile locale, pe urmă vor fi oamenii aleşi şi vor pregăti alegerile parlamentare. Asta ar fi normal să fie’, a spus Frunda. Senatorul susţine că este posibil să se formeze o majoritate parlamentară pentru un guvern interimar, însă crede că nu ar exista voinţă din partea preşedintelui ţării.

‘Deci Traian Băsescu de câte ori trebuia să numească un candidat în funcţia de premier întotdeauna numea pe cine voia el, nu candidatul propus de cei care aveau majoritatea faptică în Parlament. Ori asta este neconstituţional. Dacă ar face treaba aceasta, eu cred că USL ar porni suspendarea preşedintelui cu foarte mari şanse de câştig. (…) Guvern politic, nu de tehnocraţi. Ar fi un guvern interimar, care ar avea un scop bine determinat de pregătire a alegerilor, nu altceva’, a afirmat senatorul UDMR.

Moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie a fost adoptată vineri de Parlament cu 235 de voturi iar Guvernul premierului Mihai Răzvan Ungureanu a fost demis. Vicepreşedintele PDL Dorin Florea, primarul din Târgu Mureş, a declarat vineri pentru AGERPRES că votarea moţiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Ungureanu este voinţa Parlamentului, nu a românilor. ‘A picat Guvernul, asta e. Eu regret, dar România trebuie să meargă mai departe. Sunt absolut convins că acest vot a fost determinat de anumite conjuncturi politice. Asta e voinţa Parlamentului, nu a românilor’, a afirmat Florea.

Acesta a arătat că cei trei parlamentari ai PDL Mureş, organizaţie pe care o conduce, au susţinut Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.