„Cadență (pentru un marș erotic)”, la Editura „Școala Ardeleană”

Editura Şcoala Ardeleană a lansat volumul „Cadență (pentru un marș erotic)” de Mariana Gorczyca, în cadrul celei de-a XXIII-a ediții a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură Au prezentat Florica Ciodaru-Courriol și Bedros Horasangian.
„Cadenţă pentru Marş erotic” este o carte construită muzical, în cadenţa eroticului adulterin, care ordonează fraze muzicale intonate de o parte si de alta a anului 1989.
„Deasupra contextelor, asumate şi însoţite cu paşi şi cadenţe personalizate, şi a conjuncturilor, disecate scurt, cu un rictus în colţul gurii. Înarmată până în dinţi (vezi bibliografia şi notele de subsol), ştie totul, ba şi ceva pe deasupra, despre ce este literatura, cum se scrie (Cu graţie. Cu plăcere. Cu bucurie.) şi cum se citeşte ea. În plus, fapt remarcabil, căci oarecum într-o epocă de gustoase refugieri în epoci de mult apuse, n-o incomodează trecutul care bântuie în voie printre înfăţişările prezentului, ştie că adevărurile sunt mai multe şi, nu de puţine ori, remaniabile. Iar răul şi binele îşi sunt, rând pe rând, cauză şi efect unul altuia, tot aşa cum viaţa şi moartea îşi potenţează reciproc însemnătatea în orice relatare expresivă despre om.” , a scris Irina Petraş pe coperta patru a volumului.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.