Campania „ÎN SIGURANŢĂ ONLINE!”,

În perioada februarie-martie a.c., s-au desfăşurat diverse activităţi în cadrul Campaniei „ÎN SIGURANŢĂ ONLINE!”, cu scopul de a promova utilizarea internetului într-un mod sigur, mai ales de către copii şi adolescenţi.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au abordat acest subiect important şi totuşi insuficient cunoscut în special în cadrul unor întâlniri cu elevii. Aproape 500 de persoane au primit direct informaţiile referitoare la utilizarea în siguranţă a spaţiului online.

Discuţiile au fost uneori completate de clipuri video care să completeze informaţiile primite.

Vă rugăm să răspundeţi la câteva întrebări. În viaţa de zi cu zi:
• spuneţi numele dumneavoastră oricui pe stradă, unor persoane necunoscute?
• dacă cineva necunoscut vă abordează, staţi de vorbă cu el? îi spuneţi cum vă numiţi, la ce şcoală mergeţi, unde locuiţi, ce vă place să faceţi?
• vă place să se uite oricine la toate fotografiile dumneavoastră? v-ar plăcea ca un străin să vă ia acasă unele din fotografiile dumneavoastră?
• lăsaţi uşa casei deschisă pentru oricine?

NU FACEM ASTA ÎN LUMEA REALĂ! DE CE NE COMPORTĂM DIFERIT ÎN SPAŢIUL ONLINE?

Să ne gândim mai bine la acţiunile noastre pe internet, la socializare, la „deschiderea” noastră prea mare spre o lume necunoscută. Să folosim avantajele lumii online, ale socializării online, învăţând să rămânem în siguranţă!

(Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.