Campanie de informare pe tema reciclării la CJ

prefecturaConsiliul Judeţean Mureş demarează campania de conştientizare publică: MUREŞUL RECICLEAZĂ, sub sloganul “Parteneriat pentru mediu. Viitorul depinde de noi”. Deschiderea va avea loc vineri, 2 august 2013, începând cu ora 11.00, în Sala Mică de Şedinţe a Palatului Administrativ.

Pe parcursul lunii august, Consiliul Judeţean Mureş organizează o serie de evenimente ce promovează colectarea selectivă şi reciclarea în judeţul Mureş, temele proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Mureş”. Activităţile de la Complexul de agrement „WEEKEND” din Tîrgu Mureş, „Eco Weekend Colectiv” şi şcolile de vară adresate atât elevilor cât şi cadrelor didactice din judeţul Mureş sunt doar câteva componente ale campaniei derulate de Consiliul Judeţean Mureş în parteneriat cu cei care cred în viitor.

Campania de conştientizare MUREŞUL RECICLEAZĂ se derulează în perioada mai-decembrie 2013 şi are ca obiectiv informarea populaţiei cu privire la beneficiile oferite prin infrastructura creată, amenajarea de puncte de colectare separată dotate cu eurocontainere specifice, cât şi distribuţia de unităţi de compostare individuala pentru 50 % din gospodăriile din mediul rural.

Amplul demers lansat de Consiliul Judeţean Mureş îşi propune în primul rând educarea cetăţenilor în sensul aplicării corecte a principiilor colectării selective în vederea reciclării deşeurilor, lansând totodată un semnal de alarmă cu privire la necesitatea colectării deşeurilor în mod selectiv, cât şi efectele dăunătoare generate de lipsa acestei practici.

La conferinţă vor fi prezenţi reprezentanţii Beneficiarului şi Autorităţii de Management, care vor oferi detalii despre proiect şi activităţile pe care acesta le implică şi vor răspunde întrebărilor jurnaliştilor. Mai multe informaţii despre proiect şi campania de conştientizare şi informare publică sunt disponibile pe: www.muresulreciclează.ro, cât şi pe www.muresulrecicleaza.ro/blog şi pe pagina de Facebook.com/muresul-recicleaza.

Proiectul Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Mureş 2009 RO 161PR032 / SMIS: CSNR 18590 este co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu) şi are o valoare de 188.242.469 lei (fără TVA).

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.