Campanie umanitară în biserici

Protopopul L. VoșlobanÎn luna august, inundațiie din sudul țării au afectat 185 de localități din județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt și Teleorman, peste 1.180 de oameni au fost evacuați, cinci persoane au decedat, aproape 100 de locuințe au fost distruse, peste 2.000 de case au fost inundate, iar peste 3.500 de anexe gospodărești au fost avariate sau distruse. În fața acestui adevărat dezastru, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei a acordat parohiilor și mănăstirilor din Eparhie o binecuvântare pentru organizarea unei colecte în beneficiul parohiilor din sudul țării care au fost afectate de inundații.
În parohii – solidaritate creștinească
Părintele protopop Lucian Voșloban de la Protopopiatul Luduș a acționat de îndată pentru organizarea pe plan local a campaniei umanitare în sprijinul celor afectați de inundațiile catastrofale. La fel au acționat și preoții de la parohiile protopopiatului, la fel au răspuns credincioșii din toate localitățile. În final s-au colectat aproape 20 de tone de alimente, ulei, zahăr, făină, cereale, pături, îmbrăcăminte, obiecte de uz gospodăresc, așternuturi, mic mobilier, jucării, toate fiind de absolută necesitate unor oameni care în unele cazuri și-au pierdut toată agoniseala de o viață.
Cele două transporturi au fost însoţite de părintele Liviu Colceriu de la Petrilaca, până la protopopiatul Horezu, de unde au fost repartizate într-o ordine desăvârşită la parohiile care au fost afectate de ape.
Protopopul Lucian Voşloban mulţumeşte credincioşilor care şi-au amintit că a dărui este creştineşte, mulţumeşte părintelui Colceriu pentru efortul făcut şi nu poate uita să fie recunoscător primarului Ioan Cristian Moldovan, cel care a mijlocit cele două transporturi umanitare. Unul cu autocamionul firmei RO DACIA SRL Luduş şi celălalt cu un autocamion pus la dispoziţie de managerul Ioan Armenean de la SC TEREOS SRL. Aşa se face că suma de 5600 lei colectată de la enoriași a ajuns întreagă la cei nevoiaşi datorită faptului că nu s-a plătit contravaloarea transportului.
„Mă bucur că oamenii din protopopiatul nostru au fost alături, aşa cum au putut, de oamenii năpăstuiţi. Le mulţumesc pentru gestul făcut”, a declarat protopopul Lucian Voşloban.

Ioan A. BORGOVAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.