Campioni Naționali la lupte libere

Sala Sporturilor CONCORDIA din localitatea Chiajna, judetul Ilfov a fost locatia Finalei Campionatului National Individual la lupte rezervat categoriei de varsta Seniori si Senioare. Federatia Romana de Lupte a avut o organizare foarte buna, competitia desfasurandu-se usor pe trei saltele, la cele trei stiluri de lupta: libere, feminine si greco-romane.
Luptatorii targumureseni au cucerit doua titluri, prin Recorean Adrian, Campion la 96 kg. legitimat la C.S.S. Targu Mures, si Simon Andrea, Campioana la 63 kg. legitimata la C.S.A. Steaua Bucuresti, (originara de la C.S. Muresul Tg. Mures).

Recorean Adrian si-a invins pe rand adversarii, astfel a luptat in semifinala cu Nicoara Octavian de la Dinamo Brasov, apoi si-a invins in finala mare adversarul de la CSM Resita, Caras Vlad. Simon Andrea a avut un meci foarte bun in semifinala cu vechea ei adversara de la Targoviste, Panait Mihaela, iar in finala a invins-o pe luptatoarea de la Rapid Bucuresti, Oancea Beatrice.

Si-au dovedit cunostiintele lor in lupte si urmatorii sportivi:

-Oltean Anna-Maria (C.S. Muresul Tg. Mures) cucerind o medalie de argint la categoria 59 kg., astfel ea a devenit Vicecampioana la Senioare, ea fiind in ultimul an de juniorat, unde detine si titlul de Campioana la aceasta categorie de varsta.
-Szep Zoltan a cucerit medalia de bronz la 84 kg. (C.S.S. Tg. Mures), invingandu-si fostul coechipier Boeriu Vlad (care lupta in momentul actual pentru C.S. Dinamo Brasov) acesta din urma clasandu-se pe locul 5.
-pe locul 5 s-a clasat Vajda Edvard-Sandor (C.S. Muresul Tg. Mures), el fiind invins in finala mica, la diferenta de un punct, de adversarul sau de la C.S.A. Steaua Bucuresti, Asan Alexandru.
Anul acesta s-a acordat Trofeul Simon Laszlo clujeanului Chintoan Rares, el fiind Campionul National la categoria de greutate 120 kg. Merita mentionat si faptul ca este singurul luptator la stilul libere, calificat la Jocurile Olimpice de la Londra, unde-i uram succes cu aceasta ocazie. Trofeul se acorda anual din partea Federatiei Romane de Lupte, Campionului National la categoria grea, in memoria singurului Campion Mondial la lupte libere, regretatul targumuresean Simon Laszlo.

Antrenori:
-Clubul Sportiv Scolar Targu Mures: Gyarmati Ferenc si Fazakas Csaba.
-Clubul Sportiv MURESUL Targu Mures: Marton Jozsef si Simon Laszlo.
Sponsor B.S. Guarding Security Group.

Simon Laci

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.