Candidatul Florea la Senat înlocuit de Pașcan

dorin floreaPrim-vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, care este şi primarul municipiului Târgu Mureş, nu figurează printre candidaţii înregistraţi, vineri, la Biroul Electoral Judeţean Mureş de Alianţa România Dreaptă (ARD).

Decizia lui Dorin Florea de a nu candida, deşi afirma că este liderul listei candidaţilor ARD, a fost generată de rezultatele unui sondaj de opinie efectuat pe aproximativ 700 de persoane din Târgu Mureş, care şi-au exprimat dorinţa ca acesta să nu părăsească funcţia de primar al municipiului Târgu Mureş.

La întrebarea ‘Cum consideraţi că poate servi mai bine interesele cetăţenilor târgumureşeni şi mureşeni domnul dr. Dorin Florea?’, 67,1% din cei chestionaţi au optat pentru rămânerea în funcţia de primar, 25,2% au fost de acord cu candidatura acestuia la Senat, în timp ce 7,7% nu au răspuns.

În aceste condiţii, în Colegiul I Senat Târgu Mureş, pe care Florea intenţiona să candideze, a fost înregistrat Marius Paşcan, fostul prefect al judeţului Mureş.

Potrivit purtătorului de cuvânt a BEJ Mureş, Piroska Hegyi, în Colegiul II Senat va candida Schwartz Ladislau, în Colegiul III senatorul Petru Başa, iar în Colegiul IV Matei Dumitru, fostul inspector general şcolar.

Pentru Camera Deputaţilor, Alianţa România Dreaptă a înregistrat-o pe Ioana Roman în Colegiul I, pe deputatul Doru Oprişcan în Colegiul II, pe Giurgea Teodor în Colegiul III, pe Florin Urcan, fostul primar din Luduş în Colegiul IV, pe Meleg Viktor în Colegiul V, pe deputatul Stroian Toader în Colegiul VI, pe primarul comunei Râciu, Ioan Vasu, care va candida în Colegiul VII şi Liviu Todoran în Colegiul VIII.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.