Capital japonez pentru termocentrala Fântânele

gethumb.detailsCel mai mare producător de energie termică din România, ELCEN şi firma japoneză, Marubeni Corporation, au semnat merţi, 29 iulie a.c. un contract pentru o companie mixtă pentru a construirea unei termocentrale pe gaz la Fântânele, o investiţie de 170 milioane euro, ce va fi finalizată până la sfârşitul anului 2017.
Marubeni Corporation deţine 90 la sută din acţiunile Fântânele Gas Power Ltd
şi Electrocentralei Bucureşti rămânând 10 la sută. Centrala termică va funcţiona ca un producător independent de energie (IPP) folosind capacitatea de gaze naturale de 250 MW.
„Proiectul comun Fântânele- Marubeni este util nu doar pentru ELCEN, dar şi pentru Sistemul Energetic Naţional. Flexibilitatea şi eficienţa soluţiei tehnice alese pune la dispoziţia sistemului o sursă pentru echilibrare şi capacitatea necesară ca rezervă la regenerabile”, a declarat, în comunicat, directorul general al ELCEN, Gabriel Ignat, CEO al ELCEN.
Proiectul presupune realizarea unor unităţi de producţie de energie electrică alimentate cu gaze naturale, amplasate în incinta fostei Centrale Termoelectrice Fântânele, care este în prezent dezafectată. În ceea ce privește finanţarea, circa 30% din capital va fi aport în numerar al Marubeni la capitalul social al societăţii mixte, restul urmând să fie asigurat prin împrumuturi de la instituţii de credit şi/sau bănci comerciale. ELCEN va contribui cu aport în natură, prin terenul necesar realizării proiectului şi accesul la utilităţi. Noua centrală va putea începe producţia în 2017.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.