Capitală de regiune, dar fără referendum

Mihail PorutiuFostul consilier județean PDL Mihail Poruțiu neagă că PDL Mureș ar susține inițiativa UDMR de organizare a unui referendum pe tema regionalizării, pentru ca județele Mureș, Harghita și Covasna să formeze una din noile regiuni, care să aibă capitala la Tîrgu-Mureș. Poruțiu spune că într-adevăr ar susține o astfel de regiune, dar nu pe criterii emoționale sau etnice: „Noi susținem capitala regională să fie la Tîrgu-Mureș, dar nu discutăm chestiunea asta la modul emoțional, ci am discutat-o și o discutăm pe proiecte concrete lansate de Dorin Florea și PDL încă de acum doi-trei ani. Discutăm despre zona metropolitană, prin unirea municipiului cu toate comunele din jur. Putem discuta ce facem cu aeroportul, ce facem cu spitalul regional, ce facem cu centurile… toate aceste subiecte de discuție le-am lansat, sunt în discuție, tocmai în perspectiva ca Tîrgu-Mureș să devină capitală de regională. Nicidecum să discutăm la modul „hai să facem un referendum”. Deci noi, nici poveste să discutăm așa ceva cu ei”.

În plus, mai spune fostul consilier județean, UDMR ar trebui să poarte prima dată discuția pe tema regionalizării cu partenerii politici de la nivelul județului Mureș, care ar fi USL: „În opinia noastră, în primul și-n primul rând, UDMR ar trebui să aibă o discuție cu USL. Inițial a fost UDMR cu președinte (n. red. de Consiliu Județean) și PNL i-au susținut, azi e PNL cu președinte și UDMR îi susține. În primul rând trebuie să discute la ei în ogradă și după aceea să vină să ne întrebe pe noi. Pentru că ei conduc acum județul. (…) Ca un corolar, pot să uite referendumul, pentru că nouă ni se pare că este inutil, ceea ce a spus și Dorin Florea”.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. Argumente solide,prezente şi de viitor,(fundamentate-nu pe vorbe,promisiuni) ar putea prevala într-o atari alegere de către guvernanţii noştrii "căcăcioşi" care tremură când aud de problemele etnice din zonă-(ba de frica sindromului Kosovo ,ba de infuenţele"soroşilor" din diferitele poziţii,guverne ,bănci,etc) .În alte condiţii am fi ca şi miliardarii de carton ,Capitală şi regiune efemeră,avorton al României.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.