Captură record de țigarete

Captura_tigariPoliţiştii harghiteni au descoperit în apropierea municipiului Odorheiu Secuiesc un container cu peste 160.000 de pachete de ţigări de contrabandă, aceasta fiind cea mai mare captură înregistrată vreodată în judeţ.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că în cursul zilei de joi (săptămâna trecută), în urma unei acţiuni ample organizate şi executate de specialiştii Poliţiei Odorheiu Secuiesc, pe o fâneaţă dintr-o zonă împădurită aflată în apropierea municipiului au fost descoperite un autovehicul şi un container metalic despre care existau suspiciuni că este încărcat cu ţigări de contrabandă. Containerul a fost deschis de oamenii legii, iar în interior s-au găsit 160.850 de pachete de ţigări, în valoare de aproape 1,3 milioane de lei.

Ţigaratele sunt fabricate în Elveţia şi Anglia şi nu au aplicate timbre de marcaj. Împotriva proprietarului containerului şi al autovehiculului, de 33 de ani, din Odorheiu Secuiesc, a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,contrabandă şi deţinere de ţigarete în afara antrepozitului fiscal”, poliţiştii efectuând mai multe percheziţii domiciliare.
Activităţile de investigaţie continuă pentru a se stabili dacă în acest caz mai sunt implicate şi alte persoane.
Gheorghe Filip a precizat că aceasta este cea mai mare captură de ţigări de contrabandă realizată vreodată de poliţiştii harghiteni.
Potrivit sursei citate, ampla acţiune a poliţiştilor din Odorheiu Secuiesc a fost posibilă ,,în baza unor date şi indicii obţinute anterior prin activităţile de cercetare şi investigaţie de către poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor”, iar la acţiune au luat parte şi poliţişti de la Investigaţii Criminale, Ordine Publică, Poliţia Rutieră şi de la Secţia 4 Poliţie Rurală.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.