Caravana carierei răsplătește tinerii merituoși

IMG_6404Blocul Național Sindical oferă netbook-uri într-un proiect de anvergură destinat elevilor. Pe data de 16 aprilie 2013, Blocul Național Sindical va premia, cu câte un netbook, 25 de elevi de la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” din Tîrgu-Mureș și 25 de elevi de la Grupul Școlar Industrial din Luduș, care au obținut cele mai bune rezultate în urma testării realizate în cadrul evenimentelor implementate în liceele din județul Mureș, în cadrul proiectului „Caravana Carierei”.

O echipă formată din experți ai „Caravanei Carierei” se va deplasa în fiecare din liceele vizitate pentru a înmâna premiile elevilor, după cum urmează: Județul Mureș – marți, 16 aprilie 2013; Tîrgu-Mureș – Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” – ora 08:00; Luduș – Grupul Școlar Industrial – ora 13:00.

Proiectul…

…se adresează elevilor din ultimul an de liceu, iar ca mai importantă activitate a acestuia constă într-o campanie amplă de consiliere demarată în 42 de școli din 21 de județe. În perioada decembrie 2011 – februarie 2013 s-au organizat o serie de activități în cursul cărora experții din cadrul proiectului i-au instruit pe liceeni privind modalitățile cele mai eficiente de alegere a unei cariere, pașii ce trebuie urmați în planificare carierei, precum și corelarea lor cu cerințele reale ale pieței muncii.

Caravana va fi pe traseu până la jumătatea anului 2013. Blocul Național Sindical și partenerii săi și-au propus să consilieze minimum 3.500 de elevi pentru a le facilita accesul pe piața muncii și a-i ajuta să urmeze cariera pe care și-o doresc.

Până în prezent, au fost consiliați aproape 3.300 de elevi din anii terminali de liceu. Ei au participat la seminarii și au susținut un test în urma căruia 950 dintre ei au câștigat câte un notebook. În cei aproape doi ani de activități în teren, caravana va oferi 1.050 astfel de netbook-uri celor mai merituoși dintre cei aproximativ 3.500 de participanți la seminarii. Echipa de proiect „Caravana Carierei” felicită toți elevii participanți la evenimentele caravanei.

Proiectul Caravana Carierei este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, investește în oameni!

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.