Caravana Metropolis la Grădina de Vară

afis-Caravana-Metropolis-Cinema-in-aer-liber-20141Cinema în aer liber debutează vara aceasta, în premieră, la Teatrul de Vară din Târgu Mureş, în perioada 5 – 8 iunie. Târgumureşenii sunt primii care vor putea viziona o selecţie specială de filme europene şi de autor multi-premiate, sub cerul liber, de joi până duminică, de la ora 21.30.

Cinefilii vor avea parte de o selecţie de filme de succes, premiate la importante festivaluri internaţionale de film, precum Cannes, Berlin, laureate la Oscar, Globurile de Aur sau la premiile Academiei Europene de Film, printre care La Grande Bellezza (r. Paolo Sorrentino, distins cu Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, în competiţie la Cannes 2013), The Grand Budapest Hotel, (r. Wes Anderson, cu Ralph Fiennes, Mathieu Amalric, Edward Norton, distins cu Ursul de Argint la Berlin IFF 2014) şi BORGMAN, (r. Alex Van Warderdam, thriller, în competiţie la Festivalul de Film de la Cannes 2013).

Caravana Metropolis utilizează cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

 

Premieră naţională: TANTE HILDA!, animaţia franceză care atacă industria OMG

 Joi, 5 iunie, de la 21.30, va fi proiectată, în premieră naţională, animaţia franceză de lung-metraj Tante Hilda!, distinsă cu Premiului Publicului la European Film Awards, aflată în competiţie în secțiunea Generation Kplus la Berlinale 2014. Numită o fabulă cu morală eco, povestea botanistei îndrăgostite de natură, care duce o luptă cu propria soră, deţinatoarea unei multinaţionale ce produce o anghinară modificată genetic, a fost desenată exclusiv de mână şi se adresează publicului de toate vârstele.

 Vineri, 6 iunie, 21.30, La Grande Bellezza, r. Paolo Sorrentino, Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, în competiție la Cannes 2013 : Jep Gambardella își rememorează tinereţea plină cândva de pasiuni, priveşte oraşul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali și delicvenți.

 

Sâmbătă, 7 iunie, 21.30, The Grand Budapest Hotel, r. Wes Anderson, cu Ralph Fiennes, Mathieu Amalric, Edward Norton, Ursul de Argint la Berlin IFF 2014. Aventurile lui Gustav H, un legendar administrator al unui faimos hotel european, în perioada interbelică, și ale lui Zero Mustafa, hamalul hotelului, care îi devine cel mai bun prieten.

Duminică, 8 iunie, 21.30, BORGMAN, r. Alex Van Warderdam, thriller, în competiție la Festivalul de Film de la Cannes 2013. Un vagabond intră în viața unei familii din înalta societate, transformându-le viața într-un coșmar psihologic. Este Borgman doar un vis, un demon, sau întruchiparea fizică a fricilor noastre?

 

Preţ bilete: 10 RON/adulţi, 5 RON/elevi, studenţi. Pentru rezervări bilete şi abonamente online, stă la dispoziție site-ul caravana.metropolisfilm.ro

Biletele fizice se pot achiziţiona în avans la grădina J’ai Bistrot Targu Mureş şi din locaţie, înaintea proiecţiilor. (EM)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.