Caricaturi istorice, în expoziție la Cetate

cetate targu-muresCaricaturile celor mai importanţi miniştri de Externe europeni, care au participat la Conferinţa Ligii Naţiunilor din 1922 de la Geneva, realizate de Banffy Miklos, fost ministru de Externe în Guvernul lui Bethlen Istvan, sunt găzduite, începând de joi, de Muzeul Judeţean Mureş în spaţiul expoziţional din Cetatea Târgu Mureşului.

Expoziţia de caricatură publicată sub pseudonimul ‘Ben Myll’ şi aspecte din viaţa lui Banffy Miklos, cel care a organizat încoronarea regelui Carol al IV-lea, ultimul rege habsburgic, pot fi vizitate la Târgu Mureş, începând de joi, până la finele lunii ianuarie 2013.

Expoziţia de la Târgu Mureş reuneşte fotografii de epocă, amintiri de familie şi alte materiale din colecţia Banffy Miklos, care abordează teme diverse, cum ar fi sfeşnice, birouri, o rochie de epocă, cărţi şi numeroase schiţe.

Expoziţia a fost deschisă cu ocazia aniversării a unui jumătate de secol de la înfiinţarea Teatrului ‘Studio’ al Universităţii de Arte din Târgu Mureş şi este rezultatul colaborării dintre Universitate, Muzeul din Târgu Mureş şi Institutul de Istoria Teatrului din Budapesta.

‘Este o manifestare comună cu Institutul de Istoria Teatrului din Budapesta, care reuneşte machete, fotografii legate de activitatea lui Banffy Miklos ca scenograf şi om de teatru. Banffy e clujean, a avut o viaţă foarte zbuciumată, în timpul regimului comunist i-au fost luate castelul, pământurile şi a fost repatriat în Ungaria’, a declarat, joi, prorectorul UAT Târgu Mureş, Balasi Andras.AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.