Caritate prelungită

Asociaţia „Caritas Mitropolitan Greco-Catolic” Blaj este prezentă în Luduş din anul 2003, cu activităţi de îngrijire şi asistare la domiciliu pentru persoanele vârstnice organizate prin intermediul Centrului de Îngrijire la Domiciliu (CID). În prezent, la filiala din Luduş sunt încadraţi asistenta socială Persida Stan şi asistentul medical Mihail Oltean, cele două persoane care au în grijă 70 de oameni în vârstă, aceştia fiind cuprinşi în programul Organizaţiei Nonguvernamentale.

Contract prelungit

În şedinţa Consiliului Local Luduş din luna decembrie, consilierii au luat în discuţie cererea managerului de program Medico-Social, Adina Pârjol de la Asociaţia „Caritas Mitropolitan Greco-Catolic”  Blaj şi referatul întocmit de şeful serviciului „Asistenţă Socială” Mădălina Olariu din cadrul Primăriei şi au aprobat actul adiţional la Contractul de Asociere încheiat între CLL şi Organizaţia Nonguvernamentală „Caritas”. Potrivit acestuia, Contractul se prelungeşte pe durata anului 2012 cu principalul obiect de activitate de „organizarea şi asigurarea funcţionării în comun a „Centrului de îngrijire medicală la domiciliu”.

În acest scop, Primăria şi Consiliul Local contribuie cu suma de 1.500 de lei/lună pentru cheltuieli de administrare şi funcţionare a „Centrului”. Persida Stan, manager proiect ne-a declarat că misiunea Organizaţiei Caritas Mitropolitan este „de a promova caritatea şi justiţia socială în contractul doctrinei sociale a Bisericii Catolice”.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.