Carte de identitate provizorie

carte_identitate_provizorieConform prevederilor art.20 din O.U.G. nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, republicată cu modificările şi completările ulterioare, există cazuri când cetăţenii pot solicita eliberarea unei cărţi de identitate provizorii, astfel:

– când solicitantul nu prezintă toate documentele necesare pentru eliberarea cărţii de identitate;

– în cazul cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate, care locuiesc temporar în România.

Acte necesare în situaţia în care solicitantul nu prezintă unul din următoarele documente necesare eliberării cărţii de identitate: certificat de naştere, certificat de căsătorie, dovada adresei de domiciliu, dovada divorţ.

– cerere tip (se primeşte la ghişeu);

– documentele prevăzute mai sus, pe care le deţine persoana, în original şi copie;

– 3 fotografii  3x4cm cu bandă albă de 7 mm;

– contravaloare carte de identitate provizorie – 1 leu;

– taxă extrajudiciară de timbru  – 5 lei;

– declaraţie de consimţămînt, dată în faţa lucrătorului de la ghişeu, de către titularul spaţiului de locuit (cu actul de identitate original şi copie asupra sa), după caz.

Termenul de valabilitate a cărţii de identitate provizorie se stabileşte de serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor şi nu poate fi mai mic de 30 de zile sau mai mare de un an.

„Facem pe această cale un nou apel către persoanele care deţin documente de identitate expirate să se prezinte la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor care deserveşte localitatea de domiciliu în vederea obţinerii unui act de identitate valabil” se arată în comunicatul semnat de Codruţa Sava, director executiv la Evidenţa Populaţiei.(EM)

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.