Cartierul Gheja a fost în sărbătoare

De câțiva ani a devenit o tradiție mult apreciată de locuitorii cartierului Gheja al orașului Luduș, dar nu numai de ei, aceea de a se întâlni într-o zi de duminică din luna iulie pentru a se revedea cu cei plecați în țară și în lume. Și în acest an, Primăria orașului, Consiliul local, Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” și activii consilieri locali Gelu Puia și Tiberiu Orban au făcut aproape totul pentru ca „Gheja în sărbătoare 2017” să se desfășoare în cele mai bune condiții. Un singur aspect nu l-au putut controla și anume vremea care a trimis la fața locului ploaia și vântul. Dar, pentru aceasta nu le reproșăm nimic.

Gheja are mulți prieteni

Au ținut să fie alături de ghejeni senatorul Horea Soporan și deputatul Dinu Socotar, vicepreședinții Consiliului Județean Ovidiu Dancu și Alexandru Cîmpean, Cosmin Pop, primarii Ciprian Sand (Iclănzel) și Halmagyi Zoltan (Ațintiș). Au fost prezenți și trei dintre cetățenii de onoare ai orașului Luduș: artista plastică Rodica Olteanu, economistul Iacob Altman și omul de cultură Ioan Astăluș. Au rostit scurte alocuțiuni primarul Cristian Moldovan și vicepreședintele CJ Mureș Ovidiu Dancu.

Concursuri, expoziții

Elevul Vlăduț Gherman a prezentat din nou acele mici opere de artă confecționate din plastelină, interesante, delicate, dar care nu pot trece de bariera timpului. Și de această dată a impresionat bogata colecție de cupe câștigate de Petru și Rareș Bogătean la concursurile naționale și internaționale de porumbei voiajori. Cu această ocazie am remarcat și două picturi pe teme de columbofilie realizate de tânăra și talentata Iulia Călugăr. Expoziția de păsări și animale mici organizată de Emilian Sabău, Rareș Bogătean și Sebastian Avram a fost în centrul atenției. Pentru activitatea lor Răzvan, Rareș și Petru Bogătean au primit diplome și felicitări.

Ambiții mari

Se pare că cei mai îndârjiți sportivi din Gheja sunt „tablagiii” care au luptat pentru o supremație oficială în cartier. Pe lista de concurs a organizatorilor Ioan Crăciun, Vasile Luca și Dan Focșan s-au înscris 24 de competitori ambițioși. Partidele s-au defășurat pe parcursul a câtorva ore, tensionate pe alocuri, dar disputate cu sportivitate. Pe primul loc s-a clasat Ioan Suciu, urmat de Petru Deteșan și Onișor Șuteu.

Oamenii și prietenii lor

De mare interes este la fiecare ediție concursul canin organizat pentru numeroșii deținători de patrupede din cartier.Adevărați prieteni ai omului, câinii se bucură de îngrijirea și protejarea gospodarilor. Comisia de concurs în care au fost prezenți Adrian Deteșan de la Mariovet Luduș, sponsorul concursului și consilierul local Tiberiu Opriș a stabilit ierarhia din acest an. Pe primul loc s-a clasat TANO din rasa Akita american, proprietar Octavian Olariu. Locul doi a revenit patrupedului LARA din rasa Cane Corso, proprietar Dorian Fekete, iar „bronzul” l-a câștigat FLUFFY din rasa Shintzu – proprietar Răzvan Stoica. Câștigătorii au fost premiați cu diplome și premii individuale. Despre desfășurarea programului artistic vom relata în numărul următor.

Ioan A. BORGOVAN 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.