Casa de cultură are un nou director

casa de cultura reghinÎncepând cu luna decembrie, Casa de Cultură a Tineretului ,,George Enescu” din Reghin va avea un director nou. Postul a fost scos la concurs de Primăria şi Consiliul Local Reghin, motivul principal fiind acela că instituţia era condusă de aceeaşi persoană care ocupa şi funcţia de director al Bibliotecii ,,Petru Maior”: Sorina Bloj. Concursul s-a desfășurat luna aceasta şi a fost câştigat de tânărul Marcel Naste. În consecinţă, de la 1 decembrie noul director va prelua sarcinile Sorinei Bloj.

Primarul Reghinului, doamna Maria Precup, consideră că noul director care vine de la Direcţia Judeţeană de Cultură este un câştig pentru comunitate datorită talentului său artistic deosebit, dar şi pentru că s-a evidenţiat mereu prin activităţile sale nu doar la nivel local, ci şi naţional şi internaţional.

Cine este noul director

Marcel Naste are 31 de ani, a absolvit Liceul de Artă Plastică din Tîrgu-Mureş, specialitatea pictură şi a urmat cursurile Universităţii ,,Babeş-Bolyai”, Facultatea de Teologie Ortodoxă, secţia Teologie Patrimoniu Cultural, Picturi Bisericeşti, Iconografie şi Restaurare din Cluj-Napoca. A absolvit apoi și Institutul de Artă Vizuală ,,Ion Andreescu” din Cluj-Napoca.
Lista expoziţiilor semnate de Marcel Naste include centre culturale importante din ţară şi străinătate. Noul director al Casei de Cultură ,,George Enescu” s-a evidenţiat, de asemenea, în proiecte artistice şi de promovare culturală în calitate de angajat al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Mureş – post pe care îl părăseşte acum pentru funcţia de director.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.