Castelul contelui Mariaffy, din Sângeorgiu de Mureș, va fi reabilitat

Primăria comunei Sângeorgiu de Mureş a cumpărat Castelul care a aparținut contelui Mariaffy de la urmașii contelui și a reușit să câștige un proiect cu finanțare europeană pentru renovare, prin urmare castelul va fi salvat de la distrugere și redat circuitului cultural și turistic.

Primarul din Sângeorgiu de Mureş, Sofalvi Szabolcs a declarat că din bugetul local s-a reabilitat acoperişul, iar apoi s-a câştigat o finanţare de 1,1 milioane de euro:

Acolo va lua ființă un muzeu etnografic român, maghiar și rom și o bibliotecă. Va fi și un centru turistic, o sală de oficierea căsătoriilor, totodată va deservi și ca loc de expoziții, ocazionale și permanente, concerte simfonice și lansări de carte. Cu această ocazie, după terminarea lucrărilor am dori să reamenajăm și parcul dendrologic, în care să atragem atât familiile locale cât și turiștii, mai ales la băile sărate. De acolo, am dori, ajungând la râul Mureș, să amenajăm și un traseu de biciclete.”

Amintim că începând din luna februarie, în urma unei hotărâri a Guvernului, comuna Sîngeorgiu de Mureș a fost declarată stațiune turistică de interes local.

Sursa radiomures.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.