„Ce strategie urmează actuala conducere a I.Ş.J. Mureș în fundamentarea acestui plan de școlarizare?”

Prof. dr. Nadia Raţă consilier județean, președinte al Comisiei pentru Educație a PNL Mureș a remis spre publicare un comunicat de presă în care îşi exprimă opinia despre activitatea Inspectoratului Şcolar Mureş. „Deși mi-am propus să nu îmi exprim public părerile cu privire la activitatea I.Ş.J. Mureș, (…)ceea ce am constatat recent a determinat formularea prezentului punct de vedere.

O problemă importantă a momentului este definitivarea planului de școlarizare județean 2017-2018 (…)Mai concret, vorbim despre propunerile făcute de două licee importante din județul nostru, Liceul Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu” din Tîrgu-Mureş și Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” din Reghin, ale căror eforturi de analiză și proiectare judicioasă a ofertei proprii de școlarizare au fost ignorate. (…)

La Liceul Vocațional Pedagogic „Mihai Eminescu” Târgu-Mureș, reducerea numărului de clase este de aproximativ 40% ‒ față de propunerea unității și 30 % ‒ față de anii anteriori.(…) Reducerea numărului de clase la o școală mureșeană care reprezintă o pepinieră de cadre didactice este un demers ce se înscrie pe o linie de distrugere a învățământului românesc mureșean.(…)

Protestul elevilor și profesorilor de la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” din Reghin este deja cunoscut opiniei publice, (…)vocea elevilor, a părinților și profesorilor de la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” nu este ascultată de actuala conducere a I.Ş.J. Mureș.

Reducerea numărului de absolvenți de clasa a VIII-a față de anul trecut și încercarea de scădere a claselor, proporțional și uniform pe întreg teritoriul județului, rămân singurele explicații pe care le invocă reprezentanții I.Ş.J. Mureș. Și atunci, pe bună dreptate, ne întrebăm: ce strategie urmează actuala conducere a I.Ş.J. Mureș în fundamentarea acestui plan de școlarizare ?(…) , se întreabă „cu respect pentru Educație, prof. dr. Nadia Rațăconsilier județean, președinte al Comisiei pentru Educație a PNL Mureș.

EM

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.