Cei mai buni coregrafi de pe planetă s-au întrunit la Reghin

În perioada 2-4 decembrie, Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu”, cu susţinerea Primăriei municipiului Reghin şi a Consiliului Local, a organizat a III-a ediţie a Festivalului-concurs Internațional „Street Groove Jam”, cea mai importantă competiţie de street dance din România.
La această activitate au participat peste 200 de dansatori de gen, din ţară şi din străinătate şi au fost prezenţi cei mai buni instructori de dans din lume: Loose Joint din New York, Statele Unite ale Americii (membru Elite Force Crew, a dansat cu Michael Jackson, Will Smith, Mariah Carey etc., a ajutat la răspândirea dansului Hip-Hop pe întreaga planetă, momentan jurizează cele mai mari competiții de dans din lume); Marie Kaae din Danemarca, considerată una dintre cele mai bune dansatoare de House din lume; Bboy Ren din Ungaria, dansator de breakdance; L’eto din Rusia, considerat cel mai original dansator de Hip Hop din lume; Hanna, una dintre cele mai bune dansatoare de Dancehall din Europa; Kidu, cel mai bun dansator de Street Dance din România; Robert Tatoi- Cel mai bun dansator de Hip Hop din România; Andrei Pandrea- cel mai bun Dj din România.

Coregrafi din toate colțurile lumii

Reghinul a fost reprezentat de Alexandra Szabo, Suciu Teodora și Alexandru Nuț la categoria 1vs1 hip hop. Alexandru Nuț are o colaborare îndelungată cu Casa Tineretului, el fiind reprezentantul trupei Street Dance.
„A fost un eveniment de excepție, dat fiind faptul că, pe lângă cei 200 de concurenți înscriși la competițiile din cadrul activității, am avut parte și de workshopuri și jurizări la diversele competiții pe stil, cu cei mai buni coregrafi de pe planetă. Reghinul, cu această activitate culturală, din acest domeniu, a devenit cel mai cunoscut spațiu al lor din țară și din Europa. Aici se desfășoară cea mai importantă activitate concurs de gen. Nu este puțin lucru ca într-un oraș, un municipiu ca acesta, să se întrunească dansatori, coregrafi, într-un număr atât de mare, din toate colțurile lumii. Astfel, Reghinul a devenit capitala street-dansului cu toate ramurile de stil, de gen și a devenit un punct strategic în ceea ce privește întâlnirea și manifestarea tinerilor în spațiul dansului. Cu toate că acest stil de dans a apărut în suburbia Americii, ajungând în România nu de o foarte lungă perioadă, în Reghin, la Casa Tineretului ,„George Enescu” și-a găsit un confort de manifestare inedit”, a declarat Marcel Naste, directorul instituției.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.