Cel mai tânăr militar din Mureş, primit de ministrul Apărării

Cel mai mic militar care a defilat prin centrul Tîrgu Mureşului de Ziua Naţională a României, Adrian  de 4 ani din Găneşti, azi a fost primit de ministrul Apărării la Bucureşti. „L-am primit astăzi pe Adrian Chira, micul „soldat” pe care îl cunoașteți din postările în care defilează alături de militarii din Târgu Mureș ori intonează tulburător imnul nostru național. Așa am aflat și eu despre el. L-am invitat, imediat după ziua națională, la sediul ministerului, iar astăzi mi-a înseninat ziua.

Îmbrăcat în uniformă militară completă, cu ochii mari și curioși, cum nu se poate de dezinvolt și cu mult entuziasm, Adrian a fost înconjurat astăzi de numeroase zâmbete, ne-a cântat și încântat cu prezența lui. Este un copil realmente remarcabil, pasionat de armată, de istorie, de geografie și … de dinozauri. Abordează fiecare dintre aceste subiecte cu lejeritate, naturalețe, dar și cu o impresionantă competență, deși este la vârsta la care încă nu poate prea bine citi. Vorbește cu patos despre patrie și despre datoria de a ne iubi țara și cucerește pe oricine cu vocea sa cristalină, dar puternică, atunci când interpretează marșuri militare sau imnul național. Voi reveni astăzi cu un video realizat pe timpul întâlnirii noastre, pentru a vă convinge singuri.

I-am înmânat lui Adrian un brevet onorific de soldat, ca unui autentic patriot și susținător necondiționat al Armatei noastre ce este. Cadourile pe care le-a găsit sub bradul de la noi l-au făcut fericit. Și-a completat recuzita militară cu o cască adevărată de parașutist „vintage”, pe care și-o dorea din toată inima, dar și cu un sac de merinde, cu tot cu bidonul de apă cazon, care să-l ajute în „marșurile” sale de pe dealurile din apropierea Târnăvenilor, unde m-a invitat și pe mine.

Evident, l-am ajutat să-și întregească și colecția de dinozauri, cu două specii ale căror complicate nume mie îmi scapă, dar pe care el mi le-a descris cu lux de amănunte.

I-am mulțumit doamnei Alina Chira, mama micului soldat, pentru bucuria pe care mi-au făcut-o cu această vizită și am felicitat-o pentru felul frumos în care își crește copilul. Le doresc sărbători fericite și un an 2017 plin de împliniri.”, a postat ministrul Mihnea Motoc pe pagina sa de Facebook.

EM

Foto: MApN, Valentin Ciobîrcă

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Să-i dea Dumnezeu multa sănătate, să crească mare, să ajungă un „soldat” de nădejde,deşi e mic, gandeşte şi mai ales simte cum mulți dintre noi, din păcate nu gandim şi nu simțim.
    Adrian, la cei 4 anişori, ne dă o lecție de viață!
    Aşa român DA, să tot intalneşti ! Felicitări familiei lui părinților, bunicilor şi străbunicii !
    Străbunicul, un erou, Adrian, un mare patriot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.