Chertes:ASA Târgu Mureş a decis să înceapă reconstrucţia echipei; într-un an revenim în Liga I, în caz de retrogradare

Conducerea clubului de fotbal a decis ASA Târgu Mureş a decis să înceapă reconstrucţia lotului, iar în cazul în care în acest sezon echipa va retrograda, obiectivul stabilit este revenirea în Liga I într-un an, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, directorul general al ultimei clasate, Cristian Chertes.

„A avut loc o şedinţă în care s-a hotărât începerea reconstrucţiei echipei, dorim să promovăm cât mai mulţi tineri din Centrul ASA, să le vedem valoarea. Bineînţeles, nu dorim să periclităm aceste cinci meciuri (ultimele etape din Liga I – n. r), dar în cel mai sumbru caz, în cazul că vom retrograda, sută la sută o să ne implicăm total, nu ne vom retrage. Într-un an dorim să revenim în prima ligă. (…) Deja am contactat şi alţi jucători, suntem în discuţii şi cu actualii jucători, care vor să rămână, dar dacă doresc să plece, pot să negocieze cu oricine. Din punctul nostru de vedere, staff-ul tehnic, cu domnul Ionel Ganea, are tot sprijinul. Noi avem o colaborare foarte bună, suntem mulţumiţi, dar acesta este lotul”, a arătat Chertes.

El a spus că ASA Târgu Mureş a avut un an „extraordinar de greu”, date fiind problemele materiale generate de blocarea conturilor din cauza unui proces.

„Dar ne bucurăm că ne apropiem de final, nu ne bucurăm pentru că suntem în coada clasamentului, dar este foarte greu, cu bani puţini şi cu contul blocat. Suntem siguri că în momentul reorganizării să ne revenim şi să începem reconstrucţia, cu jucători actuali, cu jucători tineri de la noi. Am încredere că vom reveni în prima ligă (…) După un an în care am avut conturile blocate, în care avem de 7,5 milioane de lei, pentru care este un proces în desfăşurare, în acest an nu am primit niciun leu de la Consiliul Local Târgu Mureş, am funcţionat doar din sponsorizări – chiar doresc să le mulţumesc sponsorilor – şi din drepturile TV”, a precizat Chertes.

Antrenorul ASA Târgu Mureş, Ionel Ganea, a precizat că dacă oficialii clubului vor fi mulţumiţi de munca sa şi vor avea un proiect cel puţin pe termen mediu, el este dispus să rămână şi să reconstruiască echipa, inclusiv cu jucători din pepiniera clubului.

„Am văzut echipa a doua a ASA, sunt jucători tineri care pot face parte din prima echipă, însă trebuie pregătiţi şi mental. Sunt jucători tineri, talentaţi, dar totul depinde de ei, doar cu muncă şi transpiraţie vor reuşi. Unii pot juca în prima ligă, unii chiar în naţională”, a arătat Ionel Ganea.

În etapa a 10-a din play-out-ul Ligii I, ASA Tg. Mureş o va întâlni acasă pe FC Botoşani, luni, de la ora 18,00.

ASA are doar 13 puncte, nouă mai puţin decât ACS Poli Timişoara, ocupanta locului 12, poziţie care la finalul sezonului presupune disputarea unui baraj pentru evitarea retrogradării.

Antrenorul echipei de fotbal ASA Târgu Mureş, Ionel Ganea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că deşi echipa sa este ultima clasată în play-out-ul Ligii I, el pregăteşte „la victorie” meciul cu FC Botoşani, din etapa a 10-a, programat să se desfăşoare luni.

„Este un meci la fel de greu ca şi celelalte, Botoşani este o echipă omogenă, care joacă un fotbal destul de frumos şi îşi propune obiective măreţe. Sezonul acesta şi-a propus să joace în play-off, dar, din păcate, nu a reuşit. Nu ne va fi uşor, dar eu pregătesc meciul la victorie. Noi vom juca fiecare meci să îl câştigăm şi nu ne va fi uşor. Vom miza pe jucătorii pe care îi am în lot, care sunt apţi de joc”, a arătat Ganea.

Tehnicianul a spus că atmosfera din vestiar este una foarte bună şi că din lotul de bază are în continuare doi jucători accidentaţi, între care şi căpitanul Gabi Mureşan. El speră că alţi doi fotbalişti, care sunt incerţi, vor fi recuperaţi până la meciul cu FC Botoşani.

Meciul ASA Tg. Mureş – FC Botoşani va avea loc luni, de la ora 18,00

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.