Chirteș critică dur legislația din domeniul silvic

ioan cristian chirtesDeputatul PNL Ioan Cristian Chirteş susţine că România are probabil cea mai proastă legislaţie în domeniul silvic din Uniunea Europeană şi a solicitat Guvernului un audit imparţial, care să fie dublat de redactarea unui Cod Silvic de către specialişti.

”Azi, în pădurile României se taie pe rupte, se jefuieşte şi o ştim prea bine. Avem reglementări pline de lacune, probabil cea mai proastă şi lacunară legislaţie în domeniu din întreaga Uniune Europeană. Aşa cum stăm azi, dacă nu vom lua măsuri, ne vor blestema copiii României pentru ceea ce vom lăsa în urma noastră (…) Numai specialiştii şi oamenii neimplicaţi politic pot fi în măsură să realizeze un asemenea Cod Silvic care să aşeze România, în acest domeniu vital, în rândul ţărilor cu adevărat europene’, se arată într-o declaraţie politică a deputatului PNL Mureş, Ioan Cristian Chirteş, dată luni publicităţii.

Chirteş, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii din Camera Deputaţilor a arătat că ‘dacă pădurile noastre sunt bolnave şi tăiate, noi suntem bolnavi şi tăiaţi’ şi că răspunsul la ‘haosul din domeniu’ ar fi un Cod Silvic european.
‘Nu vreau să fiu patetic, dar cred că, la haosul din acest domeniu vital pentru viitorul Ţării, nu există decât un singur răspuns: voinţa politică de a da României un Cod Silvic european, o legislaţie în domeniu cât se poate de transparentă şi intolerantă faţă de orice fel de abuz, de orice fel de distrugere’, a declarat deputatul.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.