Chirteș desemnat candidat pentru parlamentare

Vicepreşedintele PNL Mureş, Ioan Cristian Chirteş, a fost desemnat de Biroul Executiv al organizaţiei să candideze pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Uninominal nr. 7 Mureş, colegiu în care liberalii l-au avut ca deputat pe Ciprian Dobre, ales în iunie preşedinte al Consiliului Judeţean. ‘În şedinţa Biroului Executiv al PNL Mureş s-a luat decizia să fiu candidatul USL pe Colegiul 7, era un colegiu care revenea de drept PNL, fiindcă Ciprian Dobre şi-a dat demisia din funcţia de deputat (după ce a câştigat preşedinţia CJ Mureş, n.r.). Cunosc foarte bine Colegiul 7, este un colegiu preponderent rural, are un singur oraş, Sărmaşu, care este în centru zonei de câmpie, fiind înconjurat numai de localităţi rurale – cel mai apropiat oraş este Luduşul, la 40 de kilometri. Este un colegiu format din 28 de localităţi, cu 60.000 de alegători’, a declarat presei, marţi, Ioan Cristian Chirteş.

Acesta a spus că este un bun cunoscător al acestui colegiu întrucât a străbătut toate satele lui, în calitate de vicepreşedinte al CJ Mureş, în mandatul 2008-2012. ‘Cunosc bine problemele mediului rural. Eu trăiesc la ţară, nu am vrut să mă mut la oraş, aşa că ştiu bine cu ce se confruntă oamenii de la ţară, ei au două probleme mari. În primul rând e vorba de acces, fiecare vrea să aibă un drum civilizat – fiecare om de la ţară îşi mai cumpără o maşină şi aşteaptă rudele de la oraş – şi, în al doilea rând, problema legată de apă. Dacă toate acestea se pot realiza, eu cred că comunităţile rurale, fiind formate din oameni harnici, se pot dezvolta cu puţin ajutor. Cred că este rolul administraţiei locale şi a celei centrale să asigure această infrastructură’, a spus Chirteş.

El a adăugat că va încerca să contribuie la realizarea unor legi ‘simple şi bune şi pentru mediul rural’. Ioan Cristian Chirteş este în prezent directorul economic al Direcţiei Silvice Târgu Mureş.

Până în prezent doar Ioan Cristian Chirteş, în Colegiul nr. 7, şi Laszlo Borbely, în colegiul nr.5, şi-au anunţat intenţia de a candida.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.