Cinci accidente de muncă în cinci zile

itmInspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Mureş a anunţat, marţi, că pe parcursul săptămânii trecute, într-un interval de cinci zile s-au petrecut cinci accidente de muncă, dintre care unul mortal, restul soldate cu incapacitate temporară de muncă.

Potrivit şefului ITM Mureş, Andrei Mureşan, evenimentele s-au produs în săptămâna 22-26 octombrie, în ciuda faptului că în acest interval inspectorii săi au fost efectuate o serie de controale inclusiv în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

În acelaşi interval, Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş a efectuat 42 de controale la nivelul angajatorilor de pe raza judeţului, care au avut ca principal obiectiv depistarea angajatorilor care folosesc muncă nedeclarată precum şi a celor care nu respectă legislaţia în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a angajaţilor.

‘În urma celor 40 de controale efectuate de echipele ITM Mureş pe relaţii de muncă, în intervalul de timp menţionat, au fost identificate 43 persoane care lucrau fără forme legale, iar inspectorii ITM Mureş au sancţionat, în total, 21 angajatori, dintre care 8 angajatori pentru muncă la negru. Pentru deficienţele constatate la angajatorii controlaţi, inspectorii ITM Mureş au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale, din care 20 avertismente şi 13 amenzi, 8 dintre acestea fiind acordate pentru munca la negru’, a mai arătat Mureşan.

Acesta a spus că echipele de control ale ITM Mureş au mai sancţionat contravenţional două persoane fizice pentru prestarea muncii fără încheierea unui contract individual de muncă, fiecare cu câte un avertisment.

Valoarea totală a amenzilor aplicate în urma controalelor s-a ridicat la 213.800 lei, din care 190.000 lei pentru muncă la negru şi s-au dispus 141 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate cu prilejul controalelor efectuate.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.