Circulaţie întreruptă în Harghita

harta_lacu_rosu_3Circulaţia pe DN 12 C, care face legătura între Gheorgheni şi Bicaz, este întreruptă marţi seara în zona staţiunii Lacu Roşu, după ce, în urma ploilor torenţiale, apele pârâului Bicaz s-au revărsat şi au acoperit carosabilul.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, carosabilul este inundat pe aproximativ 400 de metri, apa ajungând la jumătate de metru, ceea ce a dus la întreruperea traficului.

Localnicii au spus că circulaţia este redusă la această oră şi doar câteva maşini aşteaptă ca apele să se retragă.

În judeţul Harghita plouă torenţial de câteva ore, fiind înregistrate probleme în Miercurea Ciuc, unde apa a intrat în mai multe subsoluri de blocuri şi case, dar şi în localităţile Voşlăbeni şi Leliceni, unde apa scursă de pe versanţi a inundat mai multe gospodării. De asemenea, pompierii au intervenit pentru stingerea a patru incendii izbucnite la grajduri din localităţile Delniţa, Siculeni, Mihăileni şi Remetea provocate, cel mai probabil, de trăsnete.

Judeţul Harghita se află sub avertizare de cod meteo şi hidrologic, fiind prevăzute averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, dar şi scurgeri de pe versanţi cu depăşiri ale cotelor de atenţie.

Sursa AGERPRES/

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.