Citiţi, informaţi-vă şi mergeţi la vot!

,,Sunt supărat pe omul care spune: „Nu mă interesează politica, nu mă doare capul, îmi văd de treaba mea, de profesiunea mea, politica nu mă interesează şi … facă cine ce vrea”. Pe acela care vorbeşte aşa sunt foarte supărat, pentru că atitudinea aceasta înseamnă cinism şi nepăsare faţă de viitorul neamului românesc. Noi, cetăţenii acestei ţări, suntem cu toţii datori să ne ocupăm de problemele politice ale neamului şi ţării româneşti. Suntem datori să căutăm cu toţii calea cea mai bună pentru înaintarea fericită a ţării româneşti şi aceasta înseamnă politică. Suntem obligaţi să arătăm ce ne dictează convingerea noastră şi nu avem dreptul să spunem că nu ne interesează ce cale trebuie să apuce neamul românesc, pentru fericirea lui”. Textul citat mai sus îi aparţine lui Iuliu Maniu, una dintre figurile emblematice ale politicii româneşti din secolul 20 şi lider al Partidului Naţional Ţărănesc.

L-am amintit pentru că, în România ultimilor ani, suntem din ce în ce mai puţin interesaţi de alegeri, de politicienii care câştigă mandatele de aleşi locali, de ceea ce se întâmplă în cetatea noastră. Nu ne implicăm convinşi că oricum nu schimbăm nimic, oricum nu are cum să ne fie mai bine, că ajunge oricum acela care nu ne place, dar asta e. Ne găsim multe motive pentru a ne justifica indolenţa, comoditatea şi a ne explica de ce nu mergem la vot. Din păcate, am auzit prea puţini mureşeni care să fi citit legea electorală, legea administraţiei publice, legea transparenţei decizionale etc. şi să fi uzat de ele ca cetăţeni ai acestui judeţ.

În aceste condiţii, sincer, de lipsă de cultură politică, administrativă şi civică, orice supărare am avea este fără argument şi fără fundament. Atâta vrem cât hibernăm într-o pasivitate cetăţenească pentru că ne este călduţ astfel, putem să ne tot plângem de conducătorii pe care îi avem. Dacă noi nu ne dorim să ne emancipăm în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile noastre, daţi-mi voie să vă spun că puţin îi interesează pe primari, pe preşedintele judeţului, pe consilierii locali şi judeţeni, că noi suntem mulţi şi proşti. Pentru ei suntem o masă de manevră manipulabilă la fiecare patru ani.
Aşa că citiţi, informaţi-vă şi mergeţi la vot.

Ligia Voro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.