„Civilii pentru Liceul Catolic dezinformează”

Comitetul reprezentativ al şcolii  format din preşedinţii comitetului de părinţi a reacţionat  cu un comunicat la articolul apărut în 14 februarie în Krónika, articol în care Csíky Csengele preşedintele comitetului “Civilii  pentru Liceul Catolic” dezinformează, fără ştirea şi aprobarea părinţilor.

“Articolul lasă de înţeles că părinţii ar susţine proiectul acela ilogic şi ilegal , care ar desfiinţa  personalitatea juridică a şcolii începând din septembrie”, au atras atenţia membrii comitetului de părinţi, afirmând că acesta contrazice faptele reale. Totodată ei au precizat că opinia  comitetului reprezentativ  al Gimnaziului  de Teologie Romano-Catolic,  alcătuit  din preşedinţii  comitetelor de părinţi pe clase, nu poate fi declarată  fără acordul părinţilor. Petiţia ce poartă semnătura a câteva sute de părinţi adresată ISJ Mureş, Consiliului Local şi Ministerului Educaţiei conţine solicitarea ca gimnaziul să-şi păstreze personalitatea juridică fără să i se schimbe numărul de clase  actual. “Nu susţinem niciun fel de reorganizare reală sau pe hârtie”, au explicat  ei.

Potrivit Csíky Csengele, inspectorul şcolar general l-ar fi rugat pe  Csíki Zsolt,  conducătorul fracţiunii UDMR al Consiliului Local,  ca să modifice hotărârea de consiliu dată la şedinţa extraordinară de vineri, în care acesta a făcut propunerea menţinerii gimnaziului în reţeaua şcolară.

Inspectorul şcolar general adjunct Illes Ildiko a declarat pentru Erdely Tv că nu au primit încă documentul de la Prefectură -care aşteaptă aprobarea de la primărie, ca în urma hotărârii de Consiliu Local,Gimnaziul Romano-Catolic să poată fi inclus în reţeaua şcolară pe următorul an şcolar. Termenul de 10 zile expiră în curând!

EM

Sursa Kronika

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.