CJ lucrează la 12 proiecte pentru accesarea de fonduri europene

Consiliul Judeţean Mureş lucrează la elaborarea a 12 proiecte care vizează finanţare din fonduri comunitare, pentru a fi depuse începând din acest an, pe lângă cele trei proiecte europene, în valoare de peste 700 de milioane de lei, aflate în implementare.

Potrivit Raportului de activitate al CJ Mureş pe anul trecut, dat publicităţii vineri, printre cele 12 proiecte aflate în pregătire se numără Reabilitarea Palatului Culturii din Târgu Mureş, Reabilitarea Muzeului de Ştiinţele Naturii din Târgu Mureş, Modernizarea drumurilor judeţene Ungheni (DN15) – Târnăveni (DN14A), Reabilitarea drumului judeţean DJ 106 Agnita-Sighişoara, dar şi unul de eficientizare energetică a unor clădiri aparţinând Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

În raportul CJ Mureş se arată că cele trei proiecte cu finanţare europeană în valoare de peste 700 de milioane de lei aflate în implementare sunt ‘Parc Auto pentru Sporturi cu Motor’, Sistem de management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Mureş şi Proiectul de Extindere şi Reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş, ultimul fiind cel mai mare din ţară pe acest domeniu.

De asemenea, CJ Mureş a finalizat încă 5 proiecte cu finanţare europeană, pentru reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ 142C Coroisânmărtin – pâna la limita cu judeţul Sibiu, cel de promovare a judeţului Mureş, modernizarea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean Mureş, reabilitarea drumului judeţean DJ 135 Măgherani-Sărăţeni şi un program de intervenţii integrate pentru şomeri.

AGERPRES

În cursul zilei de ieri reprezentanţii CJ Mureş au efectuat o vizită în teren la limita dintre județele Mureș și Harghita, respectiv pe drumul județean care leagă comuna Vețca de comuna Săcel. În momentul de faţă avem există un drum de pământ, dar s-a căzut în acord că se va va iniţia reabilitarea acestei porţiuni de drum în perioada următoare.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.