CJ Mureş a aprobat contractarea unei finanţări de 77 milioane de lei pentru reconstruirea pistei Aeroportului Tîrgu Mureş

Astăzi a avut loc ultima şedinţă din acest an a Consiliului Judeţean Mureş, aceasta debutând cu un moment de reculegere în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în evenimentele din Decembrie 1989.

Plenul Consiliului Judeţean Mureş a aprobat în şedinţa de astăzi contractarea şi garantarea unei finanţări rambursabile în valoarea de 77 milioane de lei. Suma va fi utilizată pentru realizarea reparaţiei capitale a pistei Aeroportului „Transilvania” Tîrgu-Mureş. Reparaţia are statutul unei investiţii semnificative în infrastructura Aeroportului şi este absolut necesară în vederea asigurării funcţionării acestuia. Prin realizarea acestei investiţii s-ar elimina toate neconformităţile identificate şi constatate de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română. O dată finalizată procedura de contractare a finanţării vor fi demarate procedurile de licitaţie în vederea realizării investiţiei efective, conform indicatorilor tehnico-economici aprobaţi în şedinţa din luna noiembrie.

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat de asemenea raportul privind execuţia preliminată a bugetului Consiliului Judeţean Mureş pe trimestrul IV din 2016. Pentru anul 2016, veniturile bugetului județean au fost aprobate la un nivel de 296.613.000 lei, din care 288.451.000 lei venituri ale secțiunii de funcționare și 8.162.000 lei venituri ale secțiunii de dezvoltare.

Încasările realizate până la 29 noiembrie 2016 au fost de 285.051.047 lei, reprezentând 96,10% din planificarea anuală, până la finalul anului preconizându-se a fi realizate într-o proporție de 100,58% față de prevederile anuale. Veniturile secțiunii de dezvoltare se preconizează a se realiza într-o proporție de 128,80%, în special datorită încasării de subvenții de la bugetul de stat necesare susținerii derulării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile, precum și a sumelor primite de la UE în contul plăților efectuate în anii anteriori.

La finalul şedinţei Corul Filarmonicii de Stat din Tîrgu-Mureş a susţinut un recital de colinde. Pe această cale conducerea Consiliului Judeţean Mureş şi aparatul de specialitate al instituţiei transmite tuturor mureşenilor Sărbători Fericite şi un An Nou plin de împliniri!

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.