CJ se află în deficit bugetar de 7 milioane de lei

prefecturaPreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a anunţat miercuri, în cadrul dezbaterii pe tema proiectelor de dezvoltare ale judeţului Mureş şi regionalizare a României, organizată la Târgu Mureş, că în anul 2013 instituţia va avea un deficit de şapte milioane de lei şi că analizează inclusiv posibilitatea accesării unui credit.

‘Numai dacă se continuă contractele încheiate de Consiliul Judeţean, respectiv de judeţul Mureş, în anul 2012 şi anterior anului 2012, deficitul este de şapte milioane de lei. Aşa să privim deficitul pe 2013. 2013 este anul de vârf al plăţilor pentru derularea marilor investiţii şi proiecte ale judeţului Mureş, în special proiectul de gestionare integrată a deşeurilor. Asta ce înseamnă: că judeţul Mureş avansează sumele şi ele vor fi decontate. Pentru asta va trebui să avem bani. Evident, o să ne gândim şi la un împrumut’, a susţinut Dobre.

Acesta a spus că speră ca şi consilierii judeţeni să accepte propunerea sa de a contracta un credit, pentru că, fără a încheia nici măcar un contract în acest an, deficitul CJ Mureş este de şapte milioane de lei.

Printre proiectele prezentate de Ciprian Dobre pentru acest an figurează sprijinirea investiţiilor în extinderea şi modernizarea reţelelor de transport a energiei electrice de la Sânpaul, modernizarea căii de acces către Aeroportul ‘Transilvania’, construirea Spitalului regional de Urgenţă şi finalizarea Patinoarului artificial din Târgu Mureş.

La proiecte de infrastructură, Dobre a amintit cuprinderea centrului intermodal de transport Ungheni în strategia naţională de transport intermodal şi crearea unei noi legături de acces spre Parcul Industrial Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.