CL donează mai mulți bani în programul Școală după Școală

cl13 proiecte de hotărâre și punctul diverse au făcut obiectul dezbaterilor în cadrul Ședinței ordinare a Consiliului Local Reghin pentru luna septembire. Întalnirea s-a desfășurat săptămâna trecută, joi, și s-a derulat în mai puțin de o oră. Aleșii reghineni au votat rectificarea Bugetului General al Municipiului Reghin pe anul 2014, dar și câteva proiecte de hotărâre referitoare la operatiuni cadastrale.
Mai mulți bani pentru creșă
Costul mediu lunar de întreținere pentru cei 80 de copii care frecventează Creșa la Reghin în anul școlar 2014-2015 a fost mărit printr-o hotărâre aprobată joi de consilierii locali. Astfel, costul mediu lunar de întreținere pentru un copil va fi de 735 de lei față de la 671 de lei în anul școlar trecut, această cifră însemnând 35 de lei pe zi pentru un copil, față de 31,97 de lei în anul școlar 2013-2014.
Biblioteca se prezintă la Erd
Un alt proiect de hotărâre de pe agenda de lucru a aleșilor locali a făcut referire la aprobarea deplasării unei delegații din partea Bibliotecii Municipale „Petru Maior” Reghin la evenimentul organizat, în perioada 23-25 septembrie 2014, de către Biblioteca „Csuka Zoltán” din Erd-Ungaria. Este vorba despre aniversarea a 60 de ani de la înființarea bibliotecii din orașul înfrățit cu Reghinul, moment ce va fi marcat printr-un colocviu profesional la care au fost invitați reprezentanți ai bibliotecilor din orașele înfrățite. Biblioteca din Reghin va fi reprezentată de Elena Enache și Imola Grama care au pregătit o lucrare bine documentată referitoare la specificul muncii cu cartea în municipiul Reghin.
Printr-o prezentare power-point oaspeții de la Erd vor afla amanunte despre istorcul și secțiile bibliotecii, fondul de carte și biblionetul care face din instituția reghineană un centru de cultură modern și util. Lucrarea a fost pregătită cu minuțiozitate de cele două bibliotecare și va fi prezentată în limba maghiară.
Școală după școală
Alocarea din bugetul local al Municipiului Reghin, a sumei de 26.250 lei, în vederea continuării derulării Programului Școală după școală, în anul școlar 2014-2015 a făcut subiectul unui alt proiect de hotărâre votat în ultima ședință de consiliu la Reghin. Pe baza unui parteneriat încheiat anul trecut între Fundația „Pentru Promovarea Agriculturii și a Economiei Regionale Reghin (FAER)”, Școala Gimnazială „Augustin Maior” și Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” a fost implementat un program care se derulează pe parcursul a 3 ani școlari. În anul școlar anterior, administrația locală a suportat 10% din cheltuieli, respectiv aproximativ 14.000 de lei, urmănd ca în 2014-2015 contribuția municipalității să fie de 25%, adică 26.250 de lei. Grupul țintă al programului este alcătuit din 48 de elevi din ciclul primar, copii care provin din familii cu o situație materială precară. Aceștia vor beneficia, în continuare de o masă caldă (două feluri de mâncare), în fiecare zi de luni până joi și sprijin din partea unor cadre didactice care derulează activități specifice pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare și prevenirea absenteismului și a abandonului școlar.
Un alt program Școala după școală se durelează și la Gimnaziul din cartierul Apalina frecventat de copii de etnie romă. Aici este vorba despre un parteneriat cu Centrul de zi pentru Copii „Casa Dio” din Reghin programnul adresându-se atât elevilor din învățământul primar, cât și celor din învățământul secundar. Copiii servesc masa de prânz și își fac temele sub supravegherea pedagogilor. Suma alocată din bugetul local pentru această activitate în anul școlar 2014-2015 este de aproximativ 13.000 de lei.

Emeşe ARDELEAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.