CL la-mpărțit de bani

cl reghinCei 19 aleși ai reghinenilor s-au întâlnit joi, 30 august, în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal. Deşi se prefigura o întâlnire lungă, datorită ordinii de zi care a inclus 20 de puncte, consilierii au fost eficienţi şi au reuşit să le parcurgă în mai puţin de două ore.

Au avut de dezbătut şi de votat, printre altele, proiecte de hotărâre referitoare la alocarea unor sume de bani în vederea participării municipiului Reghin la diferite evenimente culturale şi sportive.

Octombrie cu festival

A fost aprobată suma de 15.000 de lei pentru Festivalul multicultural internaţional ARS MARIS, ediţia a şasea, care se va desfăşura la Reghin în perioada 4-9 octombrie. Alţi 7.500 de lei s-au alocat pentru susţinerea participării clubului sportiv Master Karate – Do Reghin la Campionatul European de Karate-Shotokan din Rusia, care se va desfășura în perioada 04-08 octombrie. A fost votată apoi şi suma de 10.000 de lei , bani destinaţi susţinerii activităţii Asociaţiei Fanfara municipiului Reghin (în vederea realizării activităţilor culturale şi sportive din oraş).

Printre hotărârile aflate pe ordinea de zi au fost şi cele care prevăd alocarea banilor necesari participării municipiului Reghin la organizarea Festivalurilor ,,Valea Mureşului” și ,,Valea Gurghiului”, în total este vorba despre 40 de mii de lei, 15 000 pentru Valea Mureşului și restul pentru Valea Regilor.

Modernizarea străzilor şi delegaţii

Şedința a prilejuit luarea în discuţie a indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea unor străzi din oraş, aprobarea unor deplasări ce se vor desfășura în perioada următoare în localitatea Erd din Ungaria ( vor pleca în această delegaţie câţiva consilieri şi funcţionari publici) şi la Körösladány –Ungaria (deplasare care va fi făcută de reprezentanţii Grădiniței cu Program Prelungit nr.4).

Printre cele 20 de puncte de pe ordinea de zi s-a aflat și cel referitor la încheierea unei convenţii de parteneriat între Consiliul Local al municipiului Reghin şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenta „Horea” Tîrgu-Mureş precum şi proiectul de Hotărâre privind aprobarea modificării şi completării Regulamentului de organizare şi funcţionare a Clubului Sportiv Municipal „Avântul” Reghin.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.