CL Sighişoara a votat bugetul!

primaria din sighisoaraConsilierii locali sighişoreni au dezbătut şi votat săptămâna trecută, 30 ianuarie, în prima şedinţă ordinară din acest an a Consiliului Local, un număr de 48 de proiecte şi petiţii, iar cel mai important dintre ele a fost votarea bugetului pe anul 2014: astfel, pentru acest an, bugetul local este de 53.469.000 lei la capitolul venituri, iar cheltuielile totale în valoare de 62.535.000, rezultând un deficit de 9.066.000 lei.

Spitalul municipal a cerut, prin intermediul unei petiţii, fonduri pentru reparaţii în anul 2014 şi repartizarea unor locuinţe ANL pentru trei medici pentru a nu pleca din Sighişoara. După intervenţia Aureliei Maşca, primarul Sighişoarei, Ioan Dorin Dăneşan, a încercat să-i explice că Spitalul ar trebui să mai atragă fonduri şi din alte părţi, pentru că Primăria nu dispune de prea mulţi bani pentru reparaţii şi reamenajări.
În acest an, Consiliul Local Sighişoara acordă 44.000 lei pentru activităţile culturale din cadrul Asociaţiei Culturale „Sighişoara Blues Hospital” şi continuă să susţină şi să promoveze activităţile culturale din oraş.
Prin Hotărârea Consiliului Local Sighişoara, s-a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al SC Apa Termic Transport SA Sighişoara. „Faţă de bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2013, în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 se preconizează o creştere a valorilor atât la capitolul venituri, cât şi la capitolul cheltuieli. Astfel, se realizează un nivel total al veniturilor realizate de societate de 5.746.150 lei faţă de 5.576.595 lei în 2013, respectiv o creştere cu 3,04%, iar în privinţa cheltuielilor totale este o creştere de 3,48%, de la 5.457.149 la 5.576.596”, a arătat primarul municipiului Sighişoara.
S-a votat şi proiectul privind stabilirea cuantumului şi numărului burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat pentru anul 2014. Astfel, în învăţământul primar şi gimnazial vor fi 952 de burse, dintre care 402 de merit, 28 de studiu şi 522 de burse sociale. Liceenii vor avea o bursă de performanţă, 545 de merit, 38 de studiu şi 559 de burse sociale. Bursa de performanţă va fi de 40 lei, cea de merit 30 lei, bursa de studiu va fi în valoare de 20 lei, iar cea socială 25 lei.
De asemenea, în parteneriat cu Fundaţia Cultural-Ştiinţifică Gaudeamus, s-a votat și organizarea unor evenimente culturale, motivele principale fiind creşterea gradului de atractivitate a Sighişoarei ca destinaţie turistică şi capitalul de imagine.
Consilierii locali vor susţine sportul şi sportivii din Sighişoara şi în anul 2014, mai ales că sportul reprezintă, potrivit primarului, o modalitate eficientă de promovare, iar rezultatele sportivilor sunt lăudabile. „În anul 2013, echipa de fotbal seniori a Clubului Sportiv „Arena Juvenilă” Sighişoara a susţinut meciuri oficiale, jocuri amicale, iar la finalul turneului echipa s-a situat pe locul 15. Echipa de juniori, după turul campionatului, s-a situat pe locul 9. Astfel, propun Consiliului Local Sighişoara sprijinirea proiectelor sportive derulate şi organizate de acest club, precum şi alocarea unei sume din bugetul local pentru finanţarea activităţii acestuia”, a specificat primarul Ioan Dorin Dăneşan.
Pe lângă activitatea sportivă, consilierii susţin şi activitatea Clubului Atletic Municipal din Sighişoara pentru anul 2014. „Direcţia Economică din cadrul Municipiului Sighişoara a confirmat existenţa resurselor financiare la bugetul local pentru soluţionarea în mod favorabil a solicitării Clubului Atletic Municipal Sighişoara constând în suma de 50.000 lei ce se poate acorda în anul 2014 pentru susţinerea activităţilor acestui club”, a menţionat primarul municipiului Sighişoara.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.