Cod galben de caniculă până vineri

În intervalul 20-22 iunie 2012, vremea călduroasă va persista în toată țara. În cursul după-amiezelor va fi caniculă, frecvent se vor înregistra temperaturi maxime de 35-36 de grade, iar vineri valorile termice vor atinge local 37 de grade în sud și sud-est. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși gradul critic de 80 pe arii extinse. În funcție de evoluția și intesitatea fenomenelor prognozate, ANM va actualiza prezentul mesaj prin atenționări sau avertizări meteorologice ulterioare.

În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru situaţii de urgenţă, Prefectul Judeţului Mureş, Alexandru-Petru Frătean, a dispus ca, la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență, să fie monitorizată cu toată atenția evoluția fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util la apariția unor situații de urgență. În conformitate cu prevederile ordinului M.A.I. nr. 736/2005, primăriilor de pe raza judeţului li s-a solicitat să ia măsuri pentru instituirea serviciului de permanenţă.

Totodată, primarilor li s-a solicitat să informeze cu maximă operativitate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „HOREA” al judeţului Mureş şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş în legătură cu eventualele situaţii deosebite generate de fenomenele meteorologice, precum şi cu privire la măsurile întreprinse şi mijloacele tehnice folosite, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Sursa: Prefectura Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.