Comisar şef de poliţie din Mureş, acuzat că nu a confiscat un transport ilegal de lemne

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul teritorial Tîrgu — Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

SĂMĂRTEAN SAVU, comisar șef de poliție, la data faptelor șef al Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

— abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

— fals intelectual,

— uz de fals.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 04 mai 2016, inculpatul Sămărtean Savu, în calitate de șef al Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, cu ocazia unui control efectuat privind materialele lemnoase, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prin încălcarea normelor legale privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Concret, inculpatul, după depistarea în trafic a unui autocamion care transporta fără avize de însoțire sau documente comunitare echivalente cantitatea de 7, 62 metri cubi grindă molid, nu a dispus confiscarea întregii cantități de material lemnos.

În acest context, inculpatul a întocmit un proces verbal în care a atestat în mod necorespunzător faptul că în camion erau doar 2 metri cubi cherestea transportată fără documente legale.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra sumei de 2.596 lei, aparținând inculpatului Sămărtean Savu, respectiva sumă fiind consemnată la o unitate bancară, pe numele inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.