Comisie MA – ANSVSA- ANPC pentru depistarea eventualului dublu standard de calitate a produselor vest-europene

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că a fost constituit un colectiv de muncă format din reprezentaţi ai Ministerului, Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor pentru depistarea eventualului dublu standard în privinţa calităţii alimentelor produse în Vestul Europei.

‘Am început astăzi, am discutat cu colegii de la ANPC, ANSVSA să vedem cum, concret, depistăm, dacă este cazul, situaţia dublului standard. Aici trebuie să fim, pe de o parte, şi echilibraţi în afirmaţii şi extrem de atenţi la ce se întâmplă pe piaţă. Motiv pentru care astăzi, un colectiv de la Ministerul Agriculturii, ANSVSA şi ANPC îşi stabilesc modul de lucru concret pentru a depista dacă există o astfel de situaţie în România. Până atunci ne rezervăm dreptul să ne organizăm, să analizăm şi, în condiţiile în care găsim situaţii în realitate, le vom anunţa’, a declarat ministrul.

Petre Daea a răspuns astfel unei întrebări referitoare la existenţa în România a dublului standard de calitate practicat de firmele din Vestul Europei, aşa cum au reclamat Ungaria, Cehia şi Slovacia.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.