Comisie mixtă pentru investigarea modului de administrare a Aeroportului Târgu Mureş, după suspendarea curselor aeriene

aeroport

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Peter Ferenc, a anunţat miercuri că a propus constituirea unei comisii mixte care să investigheze modul de administrare a Aeroportului ‘Transilvania’ din Târgu Mureş, în ultimii doi ani, după ce s-a constatat că doar o treime din fondurile alocate pentru investiţii au fost utilizate, iar din cauza neefectuării modernizărilor la pista de aterizare/decolare unicul operator aerian de aici şi-a suspendat cursele.

‘Era necesar ca membrii CJ Mureş să fie informaţi asupra aspectelor care au dus la această situaţie prin care se retrage operatorul Wizz Air. În 2014-2016 au fost mai multe controale efectuate de către Autoritatea Aeronautică Civilă şi au fost foarte multe precizări, notificări pe care le-a prezentat Consiliului de Administraţie al Aeroportului Târgu Mureş. Erau nişte sarcini foarte clare care trebuiau rezolvate în perioada 2014-2016. Din păcate, din cele 18 puncte pe care le-a avut procesul verbal, doar unul a fost pornit, respectiv studiul de fezabilitate pentru refacerea pistei de decolare, iar restul nu au fost rezolvate. Nu au fost realizate mai multe investiţii astfel încât în 4 ani din cele 18 milioane de lei alocate au fost cheltuite 5 milioane de lei, deci nici o treime. Considerăm că probabil au fost făcute nişte greşeli în decursul anilor şi am avut ideea să facem o comisie mixtă – angajaţi ai CJ, consilieri judeţeni – care să verifice aceste aspecte din perioada fostului consiliu de administraţie’, a declarat Peter Ferenc.

Preşedintele CJ Mureş a spus că dacă vor fi constatate nereguli în privinţa administrării Aeroportului ‘Transilvania’, acestea vor fi făcute publice, comisia de investigare urmând să funcţioneze începând cu data de 1 decembrie.

Compania Wizz Air a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, suspendarea temporară a curselor de pe Aeroportul ‘Transilvania’ Târgu Mureş , însemnând 23 de sosiri săptămânale şi 22 de plecări, până la finalizarea lucrărilor de modernizare a pistei de decolare.

În urmă cu o săptămână, aceeaşi companie arăta că îşi va muta zborurile de la Târgu Mureş, la Cluj-Napoca, pentru două săptămâni.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.