Comunitatea a făcut minuni la Baza sportivă a liceului „Bolyai”

Vestiarele, băile, cancelaria și sala de forță de la Baza Sportivă a Liceului Bolyai Farkas din Tîrgu Mureș, au fost inaugurate săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă. Inaugurarea a avut loc în urma unor lucrări ample de reabilitare ce au durat în jur de șase luni. Complexul sportiv a cunoscut unele mici renovări ultima oară în urmă cu peste trei decenii. În primăvara acestui an complexul era într-o stare deplorabilă, punând în pericol utilizatorii. Datorită inițiativei unor foști elevi ai liceului și cu donațiile comunității sub coordonarea Fundației Bolyai  Collegium în doar șase luni s-a întâmplat minunea. Au schimbat acoperișul, au dărâmat ziduri, au ridicat altele, au pus geamuri termopane, au schimbat rețeaua electrică, sistemul de încălzire, mobilierul din vestiare, au montat camere și sistem codificat la intrare, în total însemnând o investiție de 40 591 euro.

Directorul liceului Bolyai Farkas, Mátéfi István, a subliniat ajutorul foștilor elevi care de Ziua Olimpiadei Bolyai au donat 50-100 de lei de persoană, strângând astfel 30 de mii de lei. Au donat sume de bani 353 persoane fizice, iar la executarea lucrărilor au contribuit  25 de intreprinzători. Benedek Zsolt, directorul Colegiului Reformat a apreciat solidaritatea comunității care a demonstrat că pot acționa împreună pentru copiii și pentru nepoții lor. Directorul Liceului Sportiv ”Szász Adalbert”, consilierul local Csíky Zsolt și-a amintit că înainte de renovare sala de sport arăta ca pe vremea când el însuși se antrena acolo, fiind elev al liceului Bolyai. Toată baza sportivă va fi reabilitată, băncile, nocturna, ca să poată fi folosită de cât mai mulți sportivi.

Szathmáry Zsolt, membru al grupului de inițiativă a menționat că această acțiune a comunității a demonstrat că orașul poate și trebuie să fie dezvoltat și nu are rost să așteptăm după ajutorul conducerii urbei, căci multe școli și clădiri așteaptă încă renovarea.

EM

Sursa Székelyhon

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.