Concert acustic cu AG WEINBERGER

Teatrul Naţional Târgu-Mureş vă invită duminică 29 ianuarie, ora 19:00, în Sala Mare la concertul acustic GRINGOTRONIC cu AG WEINBERGER, selectat pentru nominalizare la Premiile Grammy în 2006, iar în 2016 distins cu „Premiul pentru cel mai bun artist de Blues” al anului 2015, precum şi cu „Premiul pentru cel mai bun album de Blues”- ”Mighty Business”, editat de casa de discuri a artistului, Big Foot Records.

GRINGOTRONIC este o îngemănare de stiluri, armonii şi influenţe , pornind de la cele mai frumoase piese clasice până la elemente de muzică electronică, loopuri de chitară, voce, muzicuță şi lapsteel quitar, toate filtrate în stilul propriu al lui AG Weinberger.
Jazz, blues, soul, funk şi rock…un suflu nou, un experiment sintetic
al clasicului cu noile tehnologii într-un excepţional recital de virtuozitate şi creativitate.

Rezervările se pot face la:
– Agentia de bilete din incinta Palatului Culturii,
telefon 0372 758 230, L-V 12:00-17:30

– Casieria teatrului
telefon 0365 806 865, L-V 9:00 -15:00
biletele pot fi achiziţionate şi cu o ora înaintea spectacolelor programate, incl. sambată şi duminică.

Portret AG Weinberger- Mr. Blues al României
Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodată, inegalabilul AG Weinberger, s-a născut la Oradea în anul 1965. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, l-au definit ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”, fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.
În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist non-american acceptat să participe la celebra manifestare.
În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America.
”Nashville Calling”, întâiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din România care a atins o astfel de performanță artistică la nivel mondial.
B.B. King l-a considerat “un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”. Are 11 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, a fost iniţiatorul şi fondatorul emisiunii „Acadeaua, cea mai dulce emisiune”, difuzată la Radio România Tineret între 1995 şi 2000 şi pe TVR 2 între 2012 şi 2013. A fost producător şi realizator pentru emisiunea radiofonică „Delfinariu” difuzată la Radio Contact între 1995 şi 2000 şi emisiunea TV „Interzis FM”, difuzată pe TVR1 în 2011.
În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

În anul 2016 a fost distins cu „Premiul pentru cel mai bun artist de Blues” al anului 2015, precum și cu „Premiul pentru cel mai bun album de Blues”- ”Mighty Business”, editat de casa de discuri a artistului, Big Foot Records.

Mighty Business se află în acest moment pe primele locuri în unul dintre cele mai importante topuri de Blues/Rock din Statele Unite, iar piesele sunt difuzate de peste 300 de posturi de radio din întreaga lume. Mighty Business a primit deja recenzii excepţionale din Grecia, Australia, Olanda, S.U.A., Marea Britanie, Argentina etc.

Despre AG Weinberger s-a scris mult atât în presa din România, dar şi în publicaţii din întreaga lume. După întoarcerea din Statele Unite, AG Weinberger şi-a continuat misiunea cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credință pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România.

În cazul în care doriţi să consultaţi, să ascultaţi şi să fiţi la curent cu ultimele date despre concerte, work-shopuri, participări la festivaluri puteţi accesa:
agweinberger/youtube, www.agweinberger.com, facebook/agweinberger

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.