Concerte pentru sighișoreni

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în Sala Festivă a municipiului Sighișoara, se vor desfășura mai multe concerte (gratuite) pentru sighișoreni.
Unul dintre acestea s-a desfășurat în data de 7 decembrie, de la ora 18, și anume un concert de muzică clasică „Cântec în jurul lumii”, care a cuprins piese din repertoriul internațional și colinde (trio – pian, violoncel și vioară), condus de maestrul Cristian Florea, director al Filarmonicii din Chișinău.
Pentru cei care nu au reușit să ajungă la acest concert, veștile sunt bune. În data de 15 decembrie se va desfășura, tot de la ora 18, un concert de colinde susținut de Asociația corala „Armonia-Sighișoara”.
De asemenea, în data de 18, de la ora 18.00, Asociația Cultura „Viva Sighișoara” va susține un Concert de Crăciun intitulat „Basme pentru copii și părinți”, susținut de pianist Anamaria Stamp, clarinetistul Aurelia Băcan de la Filarmonica de Stat Transilvania, Cluj-Napoca și de violoncelista Anastasia Feruleva.

Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime” vestește Nașterea Domnului

Tot cu ocazia sărbătorilor de iarnă, sâmbătă, de la ora 17, la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime”, se va desfășura un concert de colinde tradiționale, susținut de Sebastian Stan și Oana Bozga Pintea. Potrivit protopopului Bisericii Ortodoxe Sighișoara, Dan Ovidiu, Nașterea Domnului va fi vestită prin cadrul acestui concert, iar după câteva zile, în data de 13 decembrie, de la ora 16, se va desfășura, tot la Catedrala Ortodoxă, concertul elevilor din gimnaziile din Sighișoara și împrejurimi.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.