Concurs de-ndemânare religioasă

DSC06332Joi, 8 mai, la biserica ortodoxă cu hramul Sf. Apostoli Petru și Pavel a avut loc un concurs cu tematică religioasă în care elevii participanți au prezentat ouă încondeiate, eseuri, icoane pe sticlă și compuneri prin care au fost făcute cunoscute obiceiuri de paște, toate sub genericul „Bucuria învierii”.

Participare numeroasă, de calitate

Concursul s-a desfășurat cu binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop Irineu prin prezența părintelui inspector Dorin Chiorean de la Inspectoratul Județean de Religie Tîrgu Mureș. Protopopul Lucian Voșloban spune că acest concurs s-a desfășurat în toate Protopopiatele de la nivelul Episcopiei de Alba Iulia, iar Ludușul a fost cel care a încheiat acest ciclu de concursuri.
La Luduș, coordonator de activități a fost profesoara de religie Marioara Dăian care a reunit creatori de la școlile din comunele și orașele din zonă. Au participat peste 100 de elevi de la clasele I-XII, iar lucrările lor, icoane pe sticlă, desene, grafică, apoi poeziile compuse de elevi cu tema bucuriei Învierii și cântecele interpretate cu multă dăruire s-au bucurat de bune aprecieri, iar elevii au fost răsplătiți cu diplome și dulciuri la o întâlnire prietenească la Casa Parohială. Profesorii care au însoțit grupurile de copii au fost premiați de părintele profesor Dorin Chiorean cu diplome de onoare și cu aprecieri laudative.
Au fost prezenți profesorii Ovidiu Gherasim, Marioara Dăian, Nadia Ghic, Septimiu Pop și Lucreția Rotar din Luduș; Rareș Sălcudean–Iernut; Grațiana Pintilie și Liana Degan -Șeulia de Mureș, Maria Florea–Zau de Cîmpie, Ilia Mureșan, Anca Cristina Chirilă și Rodica Pleșa–Sărmașu, Laura Covaci –Tăureni și Adriana Vereș-Valea Largă.
Între grupurile care ne-au impresionat am remarcat în mod special pe cel venit de la Sărmașu cu profesoara Ilia Mureșan-Bucur în care au fost cuprinși elevi din corul condus de pr. Daniel Camară. La final, protopopul Voșloban a spus că „A fost bucuria de a avea alături de biserică pe acești copii la o oră deosebită de religie”.

Ioan A. BORGOVAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.