Condiţii excelente de schi pe toate pârtiile

schiÎn urma ninsorilor care au căzut în ultimele zile, pe toate pârtiile din judeţul Harghita se schiază în condiţii excelente.

Băile Harghita

În staţiunea Băile Harghita, aflată la 23 de kilometri de Miercurea Ciuc, iubitorii sporturilor albe au la dispoziţie peste 7.000 metri de pârtii, care sunt interconectate şi care oferă condiţii foarte bune.
Kristaly Peter, administratorul unei asociaţii turistice din zonă, a declarat că zăpada depăşeşte un metru, iar schiorii pot alege pârtii cu grade diferite de dificultate. O altă noutate este aceea că ski pass-ul poate fi folosit pe mai multe pârtii, după modelul din staţiunile de schi europene. De asemenea, în staţiunea Băile Harghita funcţionează un patinoar, o pârtie de snow-tubing sau ,,Gogoaşa de zăpadă”, cum îi spun localnicii, o pârtie de schi fond, dar şi mai multe pârtii de sanie. Doritorii de senzaţii tari pot închiria ATV-uri şi snowmobile, pentru a se plimba prin zonele împădurite, extrem de frumoase, din jurul staţiunii.

Harghita – Mădăraș

Şi cele trei pârtii din zona Harghita-Mădăraş oferă condiţii excelente de schi, la fel ca şi pârtia de la Homorod-Băi, care este foarte căutată de pasionaţii de schi din Miercurea Ciuc, sau pârtiile de la Ciumani şi Bucin.
Şi pârtia de la Băile Tuşnad este funcţională, primarul staţiunii, Albert Tibor, precizând că ,,zăpada depăşeşte un metru, iar instalaţia de nocturnă oferă posibilitatea ca schiorii să rămână pe pârtie până la ora 22.00”.
Şeful Serviciului de Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Ors, le-a recomandat schiorilor să nu intre pe pârtii dacă au consumat băuturi alcoolice şi să fie atenţi la cei din jurul lor, pentru a evita producerea unor accidente.
De asemenea, turiştii care pleacă în drumeţii sunt rugaţi să poarte echipament corespunzător şi să-şi anunţe intenţia, întrucât multe trasee sunt înzăpezite şi foarte dificile, iar salvamontiştii trebuie să ştie în ce zonă se află, pentru a-i repera mai repede, dacă au probleme.

În Harghita sunt 28 de pârtii omologate de Ministerul Turismului, cele mai multe fiind destinate schiorilor începători şi amatori.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.