Conflict la Acățari între candidații PCM și UDMR

Candidatul Partidului Civic Maghiar (PCM) la Primăria Acăţari, Bartha Jeno, consilier local, l-a acuzat luni, într-o conferinţă de presă, pe primarul Osvath Csaba, candidat pentru aceeaşi funcţie din partea UDMR, că l-ar fi agresat în urmă cu o seară, în satul Roteni. Bartha a susţinut că în urmă cu o zi s-a aflat în campanie electorală la Roteni şi că seara, la ora 21,45, primarul Osvath Csaba l-ar fi coborât dintr-o maşină şi l-ar fi lovit cu piciorul. Acesta a susţinut că nu l-a jignit pe primar şi nici nu a reacţionat în vreun fel acestei agresiuni, preferând să apeleze la medicul legist pentru eliberarea unui certificat constatator, constatându-se o leziune la piciorul stâng. ‘Domnul Osvath m-a lovit cu piciorul (…) Nu am spus niciun cuvânt şi nici nu am reacţionat la agresivitatea domnului primar. Nu e prima oară când agresează cetăţenii acestei comune, sunt mulţi, dar sunt foarte puţini care vor să susţină acest lucru în faţa instanţei, sunt oameni intimidaţi în toată regula (…) Eu, familia mea, colegii candidaţi ne simţim în pericol şi expuşi la agresivitatea domnului Osvath Csaba. Cunosc foarte bine situaţia din comună, dl. Osvath este primar de 12 ani, eu susţin şi menţin cele afirmate, că şi în comuna Acăţari trebuie să existe statul de drept şi să se schimbe legea junglei care se aplică acolo’, a arătat Bartha Jeno.

De cealaltă parte, primarul comunei Acăţari, Osvath Csaba, a precizat că nu l-a întâlnit pe Bartha Jeno în urmă cu o seară, că nu l-a agresat şi că ‘totul este o minciună fantastică şi o calomnie’. ‘Ieri (duminică – n.r.) am avut inaugurarea noii primării, am avut o grămadă de musafiri, iar aseară am mers acasă întrucât s-a produs un deces în familie. Nici nu l-am văzut (pe Bartha – n.r.) ieri. Acest om de 10 ani tot candidează la primărie şi nu poate să câştige. Eu, în schimb, nu am nici măcar afişe electorale în comună, cu excepţia a două fotografii de pe panoul de afişaj din centrul comunei’, a precizat Osvath Csaba.

Un alt incident relatat de Biro Zsolt, candidatul PCM la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş a fost cel de la Chibed, unde candidatul PCM, Cserei Gabriel, a fost ameninţat cu moartea chiar în curtea sa de un presupus membru al UDMR. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, incidentul de la Chibed a fost reclamat de candidatul PCM, se fac cercetări pentru violare de domiciliu şi ameninţări şi că scandalul dintre cei doi ar fi pornit de la o grămadă de nisip. În privinţa unui alt incident de la Chibed, în care UDMR a acuzat faptul că primarul Sandor Dosa (UDMR) a fost atacat cu o sapă de reprezentantul Partidului Civic Maghiar în comisia electorală locală, Endre Orban, PCM Mureş a precizat că agresorul nu este membru al partidului şi nici nu reprezintă formaţiunea în niciun birou electoral.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.