Consilier judeţean, la închisoare cu suspendare

OLYMPUS DIGITAL CAMERALiderul grupului PDL din Consiliului Judeţean, Vasile Filimon a fost condamnat vineri la şase luni de închisoare, pedeapsa fiind însă cu suspendare, aşadar Filimon nu va fi nevoit deocamdată să intre după grati. Dosarul este unul mai vechi, fiind înregistrat prima dată în 2007. Cu toate acestea, la bază stau evenimentele din 2005, când Piața Armatei a fost mistuită de un incediu. Dosarul a stat aproape doi ani în cercetare, iar mai apoi, din 2007 încoace la diferite instanțe. Consilierul județean Vasile Filimon a fost acuzat de neglijență în serviciu și a fost găsit vinovat, din poziția sa de șef al Administrației Piețelor, funcție pe care o deține în continuare și în prezent.

Potrivit Curții de Apel Tîrgu-Mureș, soluția pe scut dată în dosar este următoarea: „Admite recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Mureş, inculpatul Bocicor Iuliu, părţile civile SC ERATONIS SRL, SC MAMY & BABY SRL, SC TEODANA SRL, SC DIABOLO IMPEX SRL împotriva sentinţei penale nr. 1269/27.11.2012 a Judecătoriei Tg. Mureş, în baza art 385 ind. 15 pct. 2 lit. d C. pr.penală. Respinge ca neîntemeiate recursurile declarate împotriva aceleiaşi sentinţe de părţile civile SC KALLISTA PRODCOMEXIM SRL, AF HANKO AGNES, AF BUCUR MARIA, AF NEGREA IULIUS, PF IOJA MARIA , PF COVACI IOAN, AF POL MIHAELA, PF MATEI DANIELA, SC FERONEXIM SRL, AF CHERTES PETRU, AF RUSU EUGEN, AF MAN DANIEL, PF CATANA HOREA, SC DENON COMMPEX SRL, AF CIORVASI ELENA, AF TUSINEAN VIOREL, PF COSTEA RODICA, p. resp. civ. SC ELECTRIC BOCICOR SRL, de inculpaţii SZEKELY FERENC, BARTHA LAJOS în baza art.385 ind.15 pct.1 lit.b C.pr.pen. Casează parţial sentinţa. Condamnă pe inculpatul Filimon Vasile la pedeapsa de 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru neglijenţă în serviciu. Condamnă pe inculpatul Bocicor Iuliu la 1 an închisoare, cu suspendare, pentru distrugere din culpă. Menţine pedepsele celorlalţi doi inculpaţi. Cu opinie parţial separată, a doamnei judecător F.Găzdac, în sensul achitării inculptului Filimon Vasile”.

Rămâne de văzut în ce măsură Consiliul Județean Mureș sau Prefectura Mureș se va sesiza în perioada următoare și dacă va dispune revocarea mandatului de consilier județean al liderului grupului PDL din CJ, în baza acestei condamnări penale.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.