Consilierii locali au respins proiectul de hotărâre necesar organizării Festivalului Sighişoara Medievală XXIV

Consiliul Local Sighişoara a respins, vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, proiectul de hotărâre privind organizarea Festivalului Sighişoara Medievală, ediţia XXIV, în perioada 28-30 iulie 2017, pe motiv că suma alocată, care se ridică la 450.000 lei, ar fi prea mare.

Primarul Sighişoarei, Ovidiu Mălăncrăvean, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că doreşte ca în acest an manifestarea să fie organizată de municipalitate, nu de alte entităţi aşa cum s-a întâmplat până acum, şi că a prevăzut în bugetul manifestării suma de 450.000 lei, o sumă apropiată valorilor alocate la ediţiile precedente.

„Proiectul de hotărâre a fost respins, probabil consilierilor li s-a părut că suma de 450.000 de lei pentru organizarea Festivalului Medieval este prea mare. Suma a fost calculată în baza istoricului festivalurilor de până acum. Au fost ediţii mai scumpe, adică 570.000 lei, şi ediţii în care s-au alocat 430.000 de lei. Noi ne-am dus pe o valoare medie estimată, fără să amestecăm veniturile şi cheltuielile. Am precizat că vom încasa veniturile într-un alt cont, ca să avem o situaţie clară, să vedem cât sunt sumele provenite din vânzarea biletelor, din închirierea spaţiului public, din autorizări etc. Consilierii susţin că suma e mare, dar eu spun că este justificată având în vedere istoricul. Am explicat astăzi consilierilor ce înseamnă achiziţiile de acest gen pe noua lege a achiziţiilor publice. Am modificat proiectul de hotărâre şi joia viitoare va fi o nouă şedinţă extraordinară’, a arătat primarul Ovidiu Mălăncrăvean.

Edilul Sighişoarei a precizat că în proiectul de hotărâre pentru şedinţa viitoare va figura aceeaşi sumă şi aceeaşi dată pentru organizarea Festivalului Sighişoara Medievală.

Anul trecut s-a renunţat la desfăşurarea ediţiei a XXIV-a a Festivalului Sighişoara Medievală, cel mai mare şi longeviv festival medieval din România, din cauza tergiversării organizării concursului de proiecte de către fosta administraţie a oraşului şi a contestaţiilor depuse după anunţarea proiectului câştigător.

În Calendarul evenimentelor culturale din Sighişoara pentru anul 2017, Festivalul Medieval este preconizat să se desfăşoare în perioada 28-30 iulie, adică în ultimul weekend din luna iulie, aşa cum a fost organizat timp de 23 de ani.AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. O tara de idioti…greci vand pietre..noi avem un oras intreg care nu il promovam. Ce inseamna pentru economia orasului …acest festival? Toti țărani au ajuns consilieri…daca nu pica nimic, de ce sa facem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.