Consilierul actualului deputat Borbely, condamnat la 20 de luni cu executare

laszlo-borbelyCurtea de Apel Oradea i-a condamnat definitiv la pedepse cu executare pe Szepessy Szabolcs, consilierul personal al ex-ministru al Mediului Laszlo Borbely şi pe doi oameni de afaceri care au fost trimişi în judecată în 2014 de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. Cei trei au fost judecaţi în dosarul în care a fost cercetat şi fostul ministru al Mediului, actualul deputat Borbely Laszlo. Acesta a scăpat de anchetă după ce Camera Deputaţilor a respins de două ori-ultima dată în primăvara lui 2015- cererea procurorilor DNA de a aproba începerea urmăririi penale a acestuia.

Ioan Ciocan, administrator al Lescaci Com SRL Negrești Oaș, din județul Satu Mare, în 2011 i-a remis lui Borbely, prin intermediul lui Szepessy Szabolcs – acuzat la rândul lui de complicitate la cumpărare de influență – foloase necuvenite constând în renovarea și utilarea unui apartament în valoare de 80.952 lei.

În aceeași perioadă, spunea DNA, Anton Molnar, administrator al Azimut Com SRL Acăţari, județul Mureș,inculpat tot pentru cumpărare de influență, i-a remis lui Borbely foloase necuvenite constând în reamenajarea și extinderea unui alt imobil, în valoare de 112.199 lei.

Firmele celor doi inculpaţi au beneficiat de contracte de lucrări hidrotehnice: Lescaci Com – 19 lucrări în valoare de 295.037.846 lei (inclusiv TVA), iar Azimut Com – 3 contracte plus alte două contracte de lucrări în subantrepriză cu Lescaci Com.

În urma procesului început la Tribunalul Satu Mare, pe 8 martie 2016, cei doi administratori au fost condamnați la câte la doi ani. iar Szepessy la 1 an închisoare, cu suspendare  sub supraveghere.

Procurorii DNA Oradea şi inculpații au atacat soluţia, iar procesul a continuat la Curtea de Apel Oradea, unde, joi, instanța a majorat pedepsele pentru toți trei inculpații la câte 2 ani și 6 luni de închisoare pe care trebuie să le execute în regim privativ de libertate.

EM

Sursa Bihoreanul

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Dumnezeu nu bate cu bota

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.