Consiliul Județean Mureş a preluat astăzi petiția cu peste 1.500 de semnături a grupului Salvați Aeroportul Transilvania

Secretarul judeţului Mureş, Paul Cosma şi consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Mures, Kozma Mónika au primit astăzi reprezentantul grupului civil, pe domnul Ferencz Zsombor care a predat consiliului judeţean petiția și a rezumate întrebările și propunerile membrilor de grup referitor la aeroportul din Tirgu Mures.

Membrii grupului de Facebook au reproşat în primul rând faptul că guvernul în ultimii ani a sprijinit cu sume semnificative dezvoltarea infrastructurii mai multor aeroporturi din Transilvania, în timp ce Aeroportul din Târgu Mureș a fost dezavantajat. Ei cer ca guvernul s pună capăt comportamentului actual discriminatoriu și să sprijine şi aeroportul din Târgu Mureș.

Petiția a fost semnată de aproximativ 1.500 de persoane. 75% din susţinătorii iniţiativei sunt din Tîrgu Mureș, dar petiţia a fost semnată şi de către persoane din Sighișoara, Reghin, Luduş, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, etc., precum şi de către persoane din Ungaria, Italia, Spania, Germania și Marea Britanie.

Reprezentantul grupului Salvați Aeroportul Transilvania, Ferencz Zsombor a declarat că petiția a fost trimisă şi la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și așteaptă răspunsul autorităților legat de acest subiect.

Membrii comunităţii online au solicitat Consiliului Județean să-i informeze cu privire la strategia de dezvoltare pe termen scurt şi lung al Aeroportului Transilvania si au formulat propuneri în ceea ce priveşte consolidarea brandului aeroportului, și au propus consiliului județean să iniţieze discuţii cu operatorii aerieni din Europa pentru o cooperare în viitor.

Reprezentanții Consiliului Județean Mureș au prezentat demersurile iniţiale pentru salvarea aeroportului, faptul că în noiembrie au fost adoptate indicatorii tehnico-economice ale proiectului de reparaţii capitale a pistei aeroportului și sunt în proces de elaborare planurile tehnice. Am menţionat de asemenea, că Consiliul Județean Mureş a solicitat în mod repetat modificarea Masterplanului de Transport pentru ca aeroportul din Târgu Mureș să fie eligibil pentru a primi finanţări din fonduri europene înainte de anul 2020.

Consiliul Județean Mureș și reprezentanții grupului civil au convenit să continue dialogul și să folosească în continuare toate mijloacele legale posibile pentru a readuce Aeroportul Transilvania pe harta internațională a aviației.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

4 Comentarii

 1. Ce bine ca avem pe cine da vina cand de fapt cei care au dus la dezastrul de la aeroport stau bine merci cu purcelul pe masa si paharul plin de vin in micutele vile construite din banii scursi din bugetul aeroportului.

 2. Salvati Aeroportul Transilvania

  Goga, Aveti dreptate:
  La Cluj si la Sibiu au fost investiti zeci de milioane euro si cercetari DNA pe masura, ca de exemplu:

  http://dej24.ro/nereguli-grave-la-aeroportul-international-cluj-napoca-directorul-david-ciceo-cercetat-de-dna/

  pe cand la Aeroportul Transilvania, intr-adevar, de valoarea „unui purcel si al unui pahar de vin”.

  Fiecare raspunde pentru faptele sale, si cei la care faceti referire. Puteti sa-i denuntati, chiar daca sumele sunt mai mici, dar diferenta provine de la investitiile preferentiale guvernamentale cu care zona judetului Mures a fost defavorizat, mai ales in comparatie cu restul aeroporturilor din zona si din tara. Dorim corectarea acestei nedreptati.

 3. Peti Andras ;Ciprian Dobre ;Gherendi Luminita;Baceanu Toni

 4. Salvati Aeroportul Transilvania

  Doar Gogu e curat ca lacrima :), el nu figureaza in lista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.