Controale aspre la centrele de colectare a fierului vechi

M4034S-4211Un număr de 13 infracţiuni pentru care s-au întocmit dosare penale au fost constatate în urma acţiunilor de control organizate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mureş în colaborare cu Garda de Mediu şi alte instituţii la 63 de centre de colectare a fierului vechi din judeţ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Mureş, Andreea Pop, cele 13 infracţiuni constatate în luna februarie sunt acte de evaziune fiscală, în sensul că în depozitele centrelor au fost descoperite cantităţi mai mari de materiale faţă de cele înscrise în documente, dar şi de furt calificat comise de persoane care s-au prezentat la centre pentru a preda componente metalice fără a avea documente.

Un dosar penal a fost întocmit unui cetăţean care a predat la un centru de fier vechi o instalaţie de pompare a apei folosită la sonde, iar în alt caz au fost predate componente mărunte de cale ferată, aceste materiale fiind confiscate de organele de control.

Pe lângă cele 13 infracţiuni, poliţiştii au aplicat şi o amendă contravenţională în valoare de 28.100 de lei.

Într-un comunicat de presă dat publicităţii, marţi, de IPJ Mureş, se arată că ultimul furt de amploare de materiale metalice s-a produs în data de 4 martie, când doi bărbaţi, de 25 şi 32 de ani, din Petelea au fost surprinşi, ziua în amiaza mare, de poliţiştii din Reghin în timp ce transportau 34 de stâlpi de susţinere a parapetului care delimitează carosabilul de acostament, fără a deţine documente legale.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că stâlpii metalici au fost sustraşi de pe Drumul Naţional 15, din zona comunei Petelea, prejudiciul cauzat fiind de circa 5.000 de lei.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.