Controale de amploare la transportatorii mureşeni

Poliţiştii au verificat peste 300 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat 208 sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.
Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).
În perioada 13 – 19 februarie a.c., Serviciul Rutier Mureş a desfăşurat la nivel judeţean, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.
Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au urmărit şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care efectuează transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.
Poliţiştii au verificat 322 de autovehicule, dintre care 66 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 266 de autovehicule destinate transportului de marfă.
În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 208 sancțiuni contravenționale, dintre care 53 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 155 celor care efectuau transport de marfă.
Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 5 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 20 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție şi 1 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf.
De asemenea, au fost aplicate acestora 1 sancţiune pentru defecțiuni tehnice şi 26 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri.
Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 34 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 6 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf.

De asemenea, 4 sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 6 sancțiuni pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 5 pentru la lipsa unor documente ale vehiculului şi 73 pentru alte abateri.
Exemple:
Transport persoane
La data de 14.02.2017, un bărbat, din oraşul Ungheni, în timp ce conducea un autobuz, pe str. Gheorghe Doja, din municipiul Târgu Mureş, la semaforul electric nu a respectat semnificaţia culorii roşii a acestuia şi şi-a continuat deplasarea.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 zile.

Transport marfă
La data de 18.02.2017, un bărbat, din comuna Gorneşti, judeţul Mureş, a condus o autoutilitară pe DN 15 iar pe raza localităţii Gorneşti, a fost oprit de un echipaj de poliţie.
În urma controlului, a reieşit faptul că inspecţia tehnică periodică a autovehiculului era expirată iar pe partea superioară a cabinei avea montate lumini neomologate de autoritatea competentă.
Totodată autovehiculul nu deţinea rovinietă valabilă.
Atât conducătorul auto cât şi proprietarul autoutilitarei au fost sancţionaţi contravenţional şi a fost dispusă reţinerea certificatului de înmatriculare al autoutilitarei.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.